lauantai 31. tammikuuta 2009

Roskalukemista

Viime aikoina on tapahtunut roskien suhteen. Periaatteessa kävimme läpi tyypilliset ulkomaalaisten kokemat roskavaiheet Japanissa. Ehdinkin jo kirjoitella lokakuussa tästä aiheesta, kun japanilainen naapuri aiheettomasti ojensi minua roskien jättämisestä.

Tässä pihapiirissä asuu meidän lisäksi kaksi muuta ulkkaritaloutta, ja olen aika varma, että toinen niistä on ollut kaikkien ongelmien takana. Isoin ongelma oli, että joku toi roskia väärään aikaan keräyspaikalle. Vieläpä sellaisia roskia, jotka eivät edes kuulu siitä paikasta kerättäviksi. Roskakuskit eivät ottaneet näitä pusseja, ja niinpä linnut ja kissat repivät ne levälleen. Ja roskien jättäjä ei tehnyt asialle mitään. Lopputulos oli, että vuokrayhtiö otti sähköpostitse yhteyttä kaikkiin vuokralaisiinsa muistuttaen korvausvelvollisuudesta, koska tämä aiemmin mainitsemani japanilainen naapuri oli valittanut heille asiasta.

Vuokrayhtiö ymmärsi heti, että ongelma ei johtunut meidän taloudestamme. Heidän ja meidän väliltämme ongelma oli siis hoidettu. Samana päivänä saimme postiluukkuun lapun, jossa oli japaniksi kerrottu roskien jättämisestä oikeaan aikaan ja pullojen palautuspaikoista. Ja lisäksi mukana oli kierrätysohje, jonka tankkasimme ulkoa heti syyskuussa. Se ärsytti vähän. Seuraavana aamuna ovemme edessä oli kassi jonkun muun kierrätystölkkejä. Se ärsytti enemmän.

Ymmärsin vasta myöhemmin, että ilmeisesti tapahtumaketju oli ollut sellainen, että sisälukutaidoton ulkkarinaapurimme oli lajitellut tölkkinsä, mutta nakannut kassinsa siihen keräyspaikalle, josta ei tölkkejä kerätä. Ja naapurin täti oli nakannut kassin meidän ovelle. Lopulta kassi päätyi sen jättäneiden naapureiden ovelle. Seuraavalla viikolla töistä palatessani keräyspaikalla oli monta kassia pulloja. Seuraavana aamuna ne olivat tämän ulkkarinaapurin ovella. Ja samana iltana niitä ei näkynyt enää missään. Ehkä viesti meni perille.

Nyt on mennyt toista viikkoa hyvin. Tämä täti naapurista tuli torstaiaamuna vastaan, kun olin viemässä aamulla kahdeksalta roskia. Toivotti hyvää huomenta ja vieläpä hyviä jatkojakin. Ehkä hän ei enää pidä meitä välinpitämättöminä roskaajina. Tai sitten hän luulee, että me olemme parantaneet tapamme...

1 kommentti:

Janne kirjoitti...

No onpahan touhua. Näyttää olevan aika universaali ilmiö, että jotkut eivät vaan tajua/välitä.
Urpoja joka lähtöön.

Täälläkin aika ajoin perusroskien seassa akkuja/maalitölkkejä. Tai kun pahvinkeräyksessä lukee selvästi, että "taita pahvilaatikot litteäksi", niin arvaappa vain, ymmärtääkö joku/jotkut. Ärgh...

Voisin kyllä huoletta pistää kierrätykseen ylimmän kerroksen pianonsoittajan. Helvetin kerrostaloterroristi. Zyklon-B-halia vain postiluukusta, prkl!!!