maanantai 6. lokakuuta 2008

Roskakuski

Vähän yli viikko ehdittiin tässä asua ja sitten koitti ensimmäinen kohtaaminen naapureiden kanssa. Menin viemään roskia aamulla vähän ennen kahdeksaa, koska roskat pitää viedä niille osoitettuun paikkaan aamulla kahdeksaan mennessä, mutta ei edeltävänä iltana. Niin, miettikää sitä aamu-uniset. Pihalla oli kaksi naista, joille toivotin hyvää huomenta. Keski-ikäinen nainen tervehti hyvin ystävällisesti, mutta vanhempi liimautui heti perääni nähtyään kädessäni olevan roskapussin.

Ilmeisestikin naapurin ulkkarit eivät ole turhaan yrittäneet sopeutua japanilaiseen kierrätysmalliin, vaan olivat laittaneet roskiin kaikkea maanantain roskiin kuulumatonta. Tämän tiedän, koska roskapussit ovat läpinäkyviä. Tämä vanha nainen puristeli roskapussiani, mutta ei voinut sieltä löytää mitään sinne kuulumatonta, koska olemme lukeneet ohjeita kuin piru raamattua. No, naapurin pussissa oli palautettavaa muovipulloa ja muuta palamattomiin kuulumatonta, joten tämä sitten luetteli minulle, että miten PET-pullot kauppojen edessä oleviin laatikoihin ja maitotölkeille on myös omat palautuspaikkansa ja miten eri roskille on omat päivänsä. Siitä huolimatta, että sanoin, ettei tuo antikierrätyspussi ole minun ja tiedän kaiken tämän. Hienoa, että joku jaksaa huolehtia siitä, että kierrätysmallia noudatetaan, mutta paasaisi edes niille keille kuuluu paasata.

Kun sateessa oltiin seisoskeltu muutama minuutti, niin ymmärsin, että luento on ohi ja hän haluaa tietää missä asunnossa asun. Sitä en sanallisesti osannut kertoa, joten näytin hänelle asuntomme ulko-oven. Sitten hän sanoi jotain naapurien pyöristä ja lähti takaisin kotinsa pihalle pyyhkimään rätillä aitaa. Sateessa. Halloween lähestyy uhkaavasti, joten mummeli varmasti munaa ulko-ovemme.

3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Jestas tuota roska-show'ta!

Mahtavaa että laitoitte tämmösen blogin, on ollut ilo lukea!

Yan-san kirjoitti...

Niin, ja jotenkin luulen, että tässä roska-asiassa ei olla kuultu vielä viimeistä sanaa :) No, jospa sille naapurin mummelille olisi mennyt kaaliin, että meidän roskat on oikein lajiteltu.

Sinänsä tämä roskien lajitteminen on mukavan edistyksellistä ja siinä hyvä tavoite. Vaan mieli voi vielä muuttua, jos kovin paljon tulee vaikeuksia...

Laura kirjoitti...

Teidän pitää opetella äkkiä roska-aiheista sanastoa japaniksi, jotta voitte puolustautua siltä aidanpyyhkijämummelilta.