tiistai 20. tammikuuta 2009

Älä osta yhtä, osta kymmenen!

Tää oli pakko blogaa. Luin juuri kuinka kombinit eli Japanin Alepat/Siwat eli 7-Elevenit, Lawsonit ja Family Martit ovat nyt ottaneet pakkausasioissa uuden, ekologisen suunnan. Täällähän aina lykätään ostos salamannopeasti muovipussiin, vaikka ostaisi vain yhden purkan. Nyt nämä kaupat kampanjoivat luontoystävällisellä (?) teemalla, mutta ehei, se ei ole se, että muovipussien käyttöä vähennettäisiin. Se on: "Jos muovikassiisi tuntuu jäävän tyhjää tilaa, osta meiltä lisää tuotteita!" MITÄ HITTOA!?! Ainoastaan japanilainen "logiikka" toimii näin.

Tajusimme eilen sen asian, että pyykinpesukoneemme ei lämmitä vettä. Näin on suurimmassa osassa japanilaisia pesukoneita, mutta eipä ole vaan tullut mieleen tarkistaa, että kulkeutuuko pesukoneeseen kaasuletkua. No ei kulkeudu. Ihmekös tuo siis, että pyykki tuntuu tulevan koneesta ulos likaisempana kuin mitä oli sisään mennessä. Onneksi olemassa on jotakin erityisesti talviajan pyykille sopivaa tehopesuainetta! Joka pesee jäisessäkin vedessä pyykin puhtaaksi. Sen kun näkis. Toistaiseksi yksikään pyykki ei ole ollut puhdas suomalaisella mittakaavalla.

Elämänlaatumme on tosin huomattavasti parantunut kun ostimme vaaleat (vaaleanpunaiset!) lakanat. Joiden pakkauksessa oli vieläpä pölypunkin kuva. Eli pölypunkkilakanamme ovat paljon miellyttävämmät psykologisesti, koska niissä ei näy se tuhoton nukka, mitä kaikkialta (erityisesti sähköhuovasta) leviää ja joka mustiin lakanoihimme tarttui kuin kissankarva. Turha kai mainita, että pestyämme mustat lakanat vieraskäyttöön, ne tulivat koneesta ulos ihan yhtä nukkaisina ja karvaisina kuin ennen pesuakin. Että tervetuloa vieraaksi vaan!

Nyt alkoi ainakin neljän pilvisen päivän putki, mikä on kivuliasta. Kukkarolle, jos lämmittää koko ajan, kropalle, ellei lämmitä. Kaikki keinot ovat käytössä. Triplavillasukat ja tuplapyjama ovat joka tapauksessa aina käytössä, mutta nyt lisänä on liikunta. Pystyin menemään vessaan, kun hypin haarahyppyä muutaman minuutin. Pystyin menemään keittiöön lämmittämään ruokaa, kun ensin ravasin portaat edes takaisin kuusi kertaa. Töiden teossa auttaa se, että laittaa menevää musaa taustalle ja vähän niinku joraa koko ajan.

No, huomenna lähden etsimään kaupasta lämpölätkiä. Ne lätkäistään teippikiinnityksellä alusvaatteisiin ja sitten jollain termokemiallisen hämärällä tavalla ne alkavat lämmetä reagoidessaan ilman kanssa. Ja pysyvät lämpiminä kai aika kauan. Halpaa, outoa - ja ah, niin kertakäyttöistä! Aion ostaa niitä koko muovipussin täydeltä!

4 kommenttia:

/mek kirjoitti...

Muutkin suomalaiset ovat valittaneet ettei pesukone saa pyykkia puhtaaksi. Ilmeisesti meilla on huonompi hygienian taso tahi sitten vahvemmat pesuaineet silla moista ongelmaa en ole koskaan huomannut.

Tosin uskonkin etta jos laittaa paikallista pesuainetta vahingossa koneeseen kaksi lusikallista niin koko pesukone sulaa...

Toisaalta taalla pestaan pyykkia kylla koko ajan; jos housut on olleet paalla vartin niin se menee seuraavaksi pesukoneeseen...

Yan-san kirjoitti...

Luulenpa, että yksi syy ongelmaan on tuo meidän pyykkikone. Se on taatusti halvin mahdollinen värkki ja sillä on varmasti sen elämän aikana valmistettu sellua.

Pyykkiä tosiaan näytetään pesevän jatkuvasti. Enpä muista päivää, ettei vessan ikkunasta näkyvän naapurin pihalla olisi ollut pyykkejä kuivumassa.

Vatanen kirjoitti...

"Lämpiävistä lapuista" on kokemusta - ensin se rautaoksidiviritys ei meinaa "herätä" ja kun se sitten lämpiää niin meinaa nahka palaa, ja lopuksi se onkin vain epämukava möykky jossain kengän pohjalla. Oli siinä ihan tunti tai pari sopivaa lämpöäkin, mutta lopuksi konjakki kuitenkin voitti varalämmitystarpeen laskettelurinteessä. Ja onnea vaan kaasupesukoneen etsintään! Se jos mikä kuulostaa todella turvalliselta! :)

Okusan kirjoitti...

Itse asiassa löytämäni ja testaamani selkälappuversio oli yllättävän miellyttävä - se ihan oikeasti toimi! Lapun heräämisessä ei kestänyt kauaa, eikä kuumuus ollut polttavaa. Tehokasta lämpöä riitti nukkumaan menoon saakka (6 tuntia siinä vaiheessa), ja aamullakin vielä lappu oli haalean lämmin. Mutta en kyllä noita muualla käyttäskään kun kotona, kun ei tarvitse juuri liikkua. Sukka/kenkäläpyskät eivät varmasti ole kovin mukavia.

Konjakin korvikkeitakin on kotioloissakin testailtu, mutta ei sitä nyt viitti koko aikaa olla kännissä! :)