maanantai 12. tammikuuta 2009

Kisulandiassa

Hengasimme tänään ystäväni Naokon kanssa Ikebukurossa, sen jälkeen kun olimme käyneet ihanalla italialaisella lounaalla (ja viinillä, olihan kansallinen lomapäivä) Carmine-nimisessä ravintolassa meidän kulmilla. Zokasta nappasimme vielä cappuccinot matkaan ja eikun aurinkokävelylle Iksuun. Väkeä oli ku pipoa - ja kimonoa! Oli nääs Coming of Age Day, päivä, jona kakskymppiset tytöt pukeutuvat kimonoihin ja menevät ikäriittiin temppeliin. Oli aika nättejä kimonoita.

Ikebukurossa päädyimme Tokyu Hands -tavarataloon ja sen ylimpään kerrokseen, jossa on Kissatalo eli Nekobukuro eli Cats' House. On jo hetken pitänyt mennä tuonne, ja kiva, että sain Naokon seurakseni.

Welcome!


Kahden kerroksen kisuja.


Kyseessä oli parihuoneinen kissatalo, jossa asui 20-30 naukujaa. Osa oli sellaisissa kodeiksi sisustetuissa lasikopeissa, suurin osa vaelsi vapaina. Yllättävän moni lepäili, kehräsi ja kuorsasi. Pentuja ei tällä erää näkynyt.


Are you talkin' to me?


Tänne et kyllä tule, senkin ulkomaalainen!


Nekobukuro näytti olevan suosittu treffikohde! Söpö ja pörröinen!


Tavallaan hassua nähdä japanilaisia hellimässä mirrejä sydäntensä kyllyydestä. Kun onhan kissoja kaikki paikat pullollaan muutenkin. Mutta ehkä nää kesyt tapaukset ovat vähän eri asia. Näyttivät ne kisut nauttivan silittelystä.


Mitä, minäkö filmitähti? No, olenhan minä aika kaunis...


Olenhan?


Kiltit kisut saavat raksuja.


Onkos siellä ylhäällä kilttejä kisuja?


Ei, mutta täällä alhaalla on!


Dishwashing?? Kissat tiskaamassa? Häh?


Me asumme täällä. Koko, Sachiko ja kamut. Mutta mitä noille taustalla oleville on tapahtunut?


Uni tuli. Käpäliä myöten.


Ja ehkä hännänpäätäkin!


Totta kai nekojen kodissa täytyy olla myös Neko-TV!


Vaikea sitten sanoa, että onko tuo kuinka mukava paikka eläimelle elää, kun jatkuvasti ihmisiä vilisee ojentelemassa käsiään lääppimään. Mutta lyön vetoa, että kivempaa noilla kissoilla tuolla on, kuin kaloilla minikokoisissa koristeakvaarioissa eläinkaupan puolella. Ne olivat järkyttäviä. Somia akvaariorasioita kyllä, mutta kala ei päässyt liikkumaan eteen eikä taakse. Ja eivät ne koiranpennut eläinkauppojen lasikopeissa myöskään kovin mukava näky ole. Vaikka varmasti niitä hyvin kohdellaankin, monet ovat leikkisiä ja iloisia. Milläköhän lääkityksellä ovat?

No niin. Söpöjen karvakasojen lähetys päättyy tähän.

4 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Huippuhauska postaus :D Aika mukava paikka kissoille.

Tykkään tästä blogista muutenkin, kivasti kuvia ja hauska tapa kirjoittaa! Ihanaa kurkistaa toiseen kulttuuriin...

Okusan kirjoitti...

Kiitos :) Stay tuned!

Laura kirjoitti...

Ihan mahtava paikka. Naokohan on kissaihmisiä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Uuu! Haluaa kissataloon paijaamaan kissoja!

Näyttää nuo Japanin kissat tekevän pääasiassa ihan samaan kuin Suomen sukulaisensa: nukkuvan tai näyttävän happamilta. ; )

-Rii