tiistai 25. marraskuuta 2008

Paikoillanne, valmiinanne, järisee!

Täällä on taas ollut pikkuisia maanjäristyksiä. Tämänaamuinen kello kahdeksan järistys meni unen merkeissä, mutta pari päivää sitten työnteko keskeytyi ajatukseen: kas kun tuoli heiluu, taitaa mennä iso juna, ai niin mutta eihän tästä mitään junaa mene. Nopeasti nuo järistykset päivittyvät tänne, tuokin ihan heti. Joku 4.3 richteriä täällä Tokion suunnalla Japania mutta silti kaukana oli se junantuntuinen.

Meillä on nyt yksi reppu pyhitetty maanjäristysrepuksi. Se ei tosin ole vielä täydellisesti varusteltu, mutta hiljalleen, hiljalleen.

Siellä on nyt:

- 2 litran vesipullo
- säilykkeitä, mm. sieniä, hedelmiä ja jotain ihania munia...
- "vegetable crackers":eja, suklaakeksejä
- suklaalevy
- c-vitamiinikarkkeja
- Vitamine Water, 1/2l
- pähkinöitä
- taskulamppu
- kello
- laastareita, särkylääkettä, piilolinssejä, jotain muita lääkkeitä
- kirjoitusvälineet
- huulirasva, hammasharjasetti
- vessapaperia, muovipusseja
- kertakäyttöhaarukoita, lusikoita ja puikkoja
- sukat, paita

Siellä pitäis vielä olla ainakin: huopa, kovapohjaiset kengät, veitsi, pikkuradio, pattereita taskulamppuun ja radioon, ensiaputarvikkeet, saippua, hanskat, kynttilöitä, sytkäri, sanomalehteä, narua ja teippiä. Ja varmaankin lisää ruokaa.

Maanjäristysreppu on myös varsin hankalassa, kaukaisessa nurkassa, josta se on vaikea napata, ellei satu olemaan sillä paikalla, jolla normaalisti aina on, eli työpöydän ääressä.

Toivokaamme kuitenkin kovasti, että kaikki hankinnat reppuun on tehty aivan turhan takia. Ja toivokaamme myös, ettei se iso järistys tule juuri silloin, kun olen sortunut ahmimaan repun tyhjäksi suklaasta, suklaakekseistä, pähkinöistä... Ja säilykemunista?

Ei kommentteja: