torstai 6. marraskuuta 2008

Huippupaikka tarjolla

Luulisi, että näihin näkyihin tottuu, mutta ainakaan vielä ei niin ole käynyt. Aamulla kenkäilin kohti junaa, musiikki soi ja aurinkokin paistoi. Yllättäen eteeni putkahtaa köyden pää taivaalta. Pitäisikö kiivetä? Vetää? Onko tämä piilokamera? Varovainen vilkaisu ylös paljasti, että ikkunaahan siellä pestään. Kyllä, mies pesee köyden varassa ikkunaa ja vyöltä roikkuu sanko, jossa on pesuvettä. Kännykkäkamera jättää valitettavasti paljon arvailujen varaan.

Tulee mieleen parikin asiaa... Ensimmäiseksi tietenkin se, että onkohan tuo kovin turvallista. Toiseksi mieleen tulee, että mitä tapahtuu alla olevalle jalkakäytävän käyttäjälle, jos mies tai sanko putoaa. No, nykyajan dynaamisessa yhteiskunnassa pitää olla valmis nopeisiin ratkaisuihin.

Ensimmäinen hauskan hirvittävä näky koettiin ensimmäisellä matkallamme Japaniin. Kolme miestä on n. 12-kerroksisen talon katolla liisteröimässä uutta mainosta jättimaiseen mainostauluun. Kädet tekevät työtä, huulilla roikkuu tupakki (tarkistin kameran kautta telezoomilla) ja polvitaive puristaa tikkaasta.

Onneksi läppäriä käytetään tukevasti tuolilla istuen ja päivän vaarallisin hetki on automaatista juuri pudonneen limun avaaminen.

Ei kommentteja: