maanantai 6. lokakuuta 2008

Hello food!

Koska taas on nälkä, kuten tavallista, laitan välipalaksi tänne pari kuvaa. Vielä ei ole ruuan aika, vaikkakin juuri nautiskelin palan Fazerin sinistä ja pari merkkaria (kiitos Suomeen!). Olen jopa saanut tehtyä hieman töitä, joita vielä lisää. Välissä voisi tosin jumpata, kun on nyt uusi hieno joogamattokin. Tietysti okusanin peruspäiväaskareet kuten futonien taittelu, kokolattiamaton imuroiminen ja aamiaistiskit käyvät pikkuliikunnasta.

Ja meillähän on nuo portaat! Niitä vaan ravaamaan ylös alas ees taas! Portaikko on tosin kapea, pimeä ja vailla kaidetta. Meillä on nyt myös fillari, tosin vasta yksi. Se maksoi 5000 jeniä ja ostettiin samalta kolumbialaiselta kuin mikroaaltouuni, eli emme oppineet läksyämme. Onneksi pyörä oli kuitenkin ulkona, joten sisälle löyhkään ei tarvinnut uudestaan mennä. Pyörästä oli kylläkin kumi puhki, mutta se oli tiedossa ja korjattiin läheisessä fill
arihuollossa. Pyörän koria on myös paikkailtu - teipilläpä tietenkin. Kolumbialainen on teippimiehiä.

Mutta ne kuvat!

Tässä ensin eiliset metroaseman Danish-leipomon juustojuttuostokset:Eli neljää eri sorttia juustosämpylää. Se pelko, ettei täällä saisi tarpeeksi juustoa, on poissa. Ok, juustoa ei myydä kaupoissa kilon köntsinä, niin kuin Suomessa, eikä muinakaan kuin tosi tosi pieninä (ja kalliina) köntsinä eli mukaan otettu juustohöylämme on aika lailla tarpeeton. Se sijaan näistä leipomoista - joita on runsaasti - löytyy paljon leipää ynnä muuta vehnäistä, jonka sisään on lätkitty juustoa oikein mukavasti. Kaikki kuvassa olevat maistuivat mainioilta. Ylinnä pyöreä on itse asiassa perunaleivos: sen sisällä on perunasalaattia! Sepä onkin aihe erikseen: japanilainen perunasalaatti!! Valtavan hyvää, voisi vetää ihan jatkuvalla mätöllä. Eikä se maistu yhtään lihottavalta :) (onneksi täällä ei ole vaakaa...)

Kuvassa näkyvät myös teepurkkimme ja pupuaiheiset soijakastikelautaset. Yhtä vihreää teetä ostimme, ja se on oikein maukasta. Ihan summassa vaan valikoitu eli ei mitään tietoa että mitä lajiketta. Meillä on nyt uusi hieno vedenkeitinkin, josta voi valita veden lämmön, ja sitten se pitää veden lämpimänä vaikka koko päivän. Jos siis tahtoo tuhlata sähköä. Ja mitään on/off-nappulaa ei olla löydetty, eli kiskomme vehkeen sitten aina irti seinästä...

Sitten toinen kuva:Nämä ovat näitä minun, okusanin, ykkösherkkujani. Tuoretta ananasta ja hunajamelonia kätevinä paloina kätevässä kipossa :) Mangojogurttia, omenajogurttia, mustikkajogurttia ja mansikkajogurttia. Ja sokerina pohjalla - ta daa - Hello Kitty -banaani!! Oli aivan pakko saada! Kyseessä on "Hiroka sweet process for banana" -banaani, jonka kääreessä on kuvailtu kaavion avulla banaanin kypsyttämistapa.

Nyt syön banaanin.

Olipa älyttömän hyvää!

Ja kääre talteen :)

6 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Ei ihme, että jätteiden lajittelu on siellä kunniassaan: yksittäispakattu banaani! Jos vaikka pussi onkin soma...

Laura kirjoitti...

Jee, ruokakuvia! Vaikka banaanin ystävä en olekaan, niin tommoseen Kitty-banaaniin sortuisin minäkin.

Laura kirjoitti...

Piti vielä sanomani, että nuo pupuaiheiset soijakastikelautaset on aivan ihanat!

Okusan kirjoitti...

Voih, täällä on myös muun muassa yksittäispakattuja kananmunia!! No, käytännössä lähes kaikki on valmiiksi pakattu, esim. hedelmäpunnitussysteemejä ei ole juuri missään (en ole nähnyt ainakaan ikinä), ja sitten nämä pakatut asiat vielä pakataan pussiin ja teippiä pussinsuun päälle, ettei vaan samaan muovikassiin voi laittaa muuta... Toisaalta, roskapusseja tarvitsee, kun niitä täytyy olla niin monta eri asioille :)

Suurkiitos systeemille, että täällä on tuo lajittelu! Kauhea mikä morkkis sitä muuten olisikaan.

Otto kirjoitti...

Huh, näistä ruokajutuista tuli vaan mieleen, että ei ole paras paikka siis tällaiselle juustojen suurystävälle kuin minä. Varmasti on ainakin täysin erilaisia tuotteita hyllyissä kuin Suomessa! Vaihtelua. Chilikastikkeet taas on siellä ilmeisestikin rautaa...

Yan-san kirjoitti...

Joo, chilikastikkeissa on potkua! Ihan randomissa perheravintolassa kannetaan pizzan seuraksi selvästi Tabascoa stydimpää ja parempaa tavaraa pöytään. Ja se on myös hienoa, että kunnon kastikkeita vois ostaa suhteellisen normaalista kaupasta ilman mitään nettitilauksia.