keskiviikko 5. elokuuta 2009

Lock us up! Vankilakauhua izakayassa!

The Lockup on ravintolakokemus, joka kaikkien horrorin ystävien täytyy ainakin kerran Tokio-aikanaan kokea. Ketjulla on useita ravintoloita - me suuntasimme Shibuyan Center-Gaille. Tai oikeastaan Yan vei Okun yllätystreffeille - kauhuvankilaan!

The Lockup on teema-izakaya syvällä maan sisuksissa kellaritiloissa. Reitti pääovelle on vaikuttava - kokekaa itse! Kun pääovi on viimein löytynyt, pikkuhamosessa kopisteleva tarjoilijatar kytkee käsiraudat vieraan ranteisiin ja ohjaa tulijat oikeaan osoitteeseen = selliin. Me saimme pienen ja söpön kahden hengen sellin numero 54, ja sitten kalteriovi suljettiin. Hevi soi, tarjoilijoilla oli joko vangin mustavalkoraidallinen asu tai astetta sexympi minimekkovartijatarlook ja ruokalista oli hieno:Nomimonot ensin. Valikoimaa riittikin. Otimme alkuun perusdrinkit, mutta täytyipä sitten kokea myös jokin astetta oudompi. Ottaako punaisen vai sinisen koeputkellisen, epämääräisiä pillereitä, lääkepullollisen "jotakin" vai kenties pirtsakan värisen ruiskeen? Vankilan valikoimat olivat sekoitus kemian laitosta ja sairaalaa.

Oku päätyi harkinnan jälkeen punaiseen ruiskeeseen:Yan taas katsoi parhaimmaksi tilata olutta - litran koeputkellisen verran!Ruoka Lockupissa oli perus-izakayaa. Yan ja Oku ravitsivat itseään muun muassa Camembert-mochilla, Margherita-pizzalla, vihreillä soijapavuilla, riisimunakkaalla ja Cesar-salaatilla. Jälkiruuaksi puddingia. Ihan kelpoa ruokaa, mutta ei missään määrin erikoista. Vaan ei tarvinnutkaan, sillä erikoista paikassa piisasi muutoin ihan tarpeeksi!

Kesken ruokailun valot ja musiikki yhtäkkiä sammuivat. Kovaäänisistä ilmoitettiin, että hirviöt ovat päässeet vapaaksi! Hetkessä ravintola sai vielä spookymman tunnelman, kun muissa selleissä kiljuttiin hysteerisen kuuloisesti (paikalla oli paljon synttäriporukoita), oli pimeää, eikä tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu! Käytävällä vilahteli omituisesti läähättäviä hahmoja, ja vuorotellen selleistä kiiri kirkumista! Äkkiä karvainen naama vilahti oman sellimme yläikkunassa (Oku kiljui), kalterit paiskattiin auki ja sieltä syöksyi hirmuinen monsteri kuristamaan Yania! Ja heti perään toinen, jolla oli muassaan pelottava kumiankka! Kääk! Onneksi vartijattaret jo paukuttelivat pyssyjään pitkin käytäviä, joten hirviöt lähtivät karkuun.

Mutta ainakin 10 minuuttia tätä horrortouhua kesti! Sitten päästiin taas syömään.

Seinillä oli kuvamateriaalia menneiltä hirviökohtaamisilta.Sisustus oli viimeisen päälle humanoideineen,muumioineen (?),humanoidiruumiineen jasähkötuoleineen!Tervetuloa sähköiseen istuntoon:Hauska kuriositeettikokemus tämä horrorvankila oli ainakin kerran käytynä, mutta kannattaa muistaa, että laskuun lisätään 10%:n "pelottelulisä" sekä tuplakalliit alkupalat. Muutoin hintataso oli kohtuullinen, jopa edullinen. Ja kerrankos sitä pääsee ruokaravintolaan, jossa
a) soi hevi
b) saa juoda koeputkesta ja
c) tulee hirviön kuristamaksi.

Ei kommentteja: