maanantai 10. elokuuta 2009

Tokion kesäjäristys 6,9 richterillä

Eilen maa järisi taas pitkästä aikaa. Reilut 20 sekuntia kestänyt 6,9 richterin järistys alkoi rauhallisesti, jatkui rauhallisesti ja myös loppui rauhallisesti. Mutta se oli pisin järistys jonka olemme toistaiseksi Japanissa kokeneet. Nyt ehdin napata jo järistysrepun viereen, kun talo ei lakannutkaan heti hytkymästä. Vaan ihan mukavasti tämä järistys meni, sillä ikkunat eivät helisseet ja oikeastaan mitkään tavaratkaan eivät liikkuneet. Paitsi pöydällä oleessa Brita-kannussa ja vesilasissa vesi läiskyi melko iloisesti.

Uutisten mukaan eilisessä järistyksessä ei sortunut taloja eikä kukaan loukkaantunut. Twitteristä katselin ihmisten monenlaisia reaktioita. Jollakin epäonnisella oli lentänyt kasa kirjoja hyllystä. Yksi oli ollut koiran kanssa ulkona eikä koirakaan ollut huomannut järistystä, mutta kotona oli vaimo kovin odotellut ulkoilijoita takaisin. Ja autosta katsottuna moottoritie oli näyttänyt kohoavan hetkeksi.

On oikeastaan aika huojentavaa, että välillä järisee. Sitten voi taas huokaista hetkeksi helpotuksesta, kun pahimmat laattojen jännitykset ovat (toivottavasti) taas lauenneet. Ainakin niin ajatteleminen saa unohtamaan seuraavan maanjäristyksen, joka väistämättä odottelee jossain tulevaisuudessa.

Ei kommentteja: