tiistai 11. elokuuta 2009

Shizuokassa järisi 6,6 richterillä

Enpä osannut arvata, kun kirjoitin eilen illalla sunnuntain maanjäristyksestä, että heräisin alle seitsemän tunnin kuluttua uuteen maanjäristykseen. Noin viiden aikaan aamuyöstä Shizuokan prefektuurissa järisi 6,6 richterin edestä, ja meidän kotona se tuntui sen verran sänkyä heiluttavana kokemuksena, että heräsimme molemmat.

Järistys ei aamun uutisten mukaan aiheuttanut suurempia tuhoja, mutta tällä kertaa loukkaantuneita raportoitiin 30. Välittömästi järistyksen jälkeen annettiin myös tsunamivaroitus, mutta aallot jäivät vain 60 cm:n korkuisiksi ja varoitus vedettiin pari tuntia myöhemmin. Merkittäviä vaikutuksia järistyksellä kuitenkin oli, sillä kaksi ydinreaktoria ajettiin varmuuden vuoksi alas ja myös Shinkansen-liikenne pysäytettiin, jotta voitiin varmistaa, että raiteet ovat kunnossa.

Varsinainen henkilökohtainen järistys tapahtui aamulla. Olin maanjäristysunissani sammuttanut tärykalvoja järisyttävän herätyskellon ja heräsin lähes tuntia myöhemmin kuin normaalisti. Onneksi tykkään herätä työaamuina hyvissä ajoin, joten tästä huolimatta olin leimaamassa kellokorttiani muutaman minuutin etuajassa.

Ei kommentteja: