sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Inokashira-puistossa

Jo joulukuussa käväisin Kichijōjin asemalta n. 10 minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevassa Inokashira kōenissa. Kuvat vain ovat lojuneet koneen uumenissa siitä asti. Inokashira on vuonna 1918 avattu suurehko puisto, jonne lähtökimmokkeen antoi puistossa osittain kuvattu saksalais-japanilainen Kirschblüten-elokuva. Vielä ennen vuoden 2008 loppumista ehdimme pyörähtää myös Okusanin kanssa nautiskelemassa auringosta ja piknikeväistä puiston pöydissä.


Puistossa on runsaasti kirsikkapuita, ja keväällä se onkin (kuvien ja kuuleman mukaan) huikeassa hanami-loistossa. Eikä näkymissä ollut mitään vikaa myöskään "talvella". Erityisesti viikonloppuisin puiston täyttävät maahan huopien päälle pystytetyt kojut, jotka myyvät pääasiassa kotikutoisia tavaroita, sekä erilaiset esiintyjät, ja tietenkin tuhannet tokiolaiset. Lammella käy melkoinen vilinä, kun kymmenet polku- ja soutuveneet ovat jatkuvassa käytössä. Itse päädyin ostamaan eräältä valokuvaajapapparaiselta hänen kuvaamansa kissakortin, jossa kissat halailivat.Polkuveneily oli suuressa suosiossa, muidenkin kuin veneen käyttäjien keskuudessa.


Esiintyjiä oli ainakin jonglöörauksen, musiikin ja kivellä seisomisen osa-alueilta.Puiston länsipuolelta löytyy eräs paikka, jonka oletettavasti jotkut blogin lukijoista tietävätkin. Tai ainakin keksivät sen oheisen kuvan perusteella. Jos kellot soivat (päässä), niin olkaa hyvät ja kommentoikaa. Valitettavasti itse emme ole siellä vielä(kään) käyneet, mutta vakaa aikomus löytyy.

Suuren puiston etuihin voi ehdottomasti laskea sen, että kävijämäärästä huolimatta sieltä löytyy myös hiljaisempia alueita, joilla saa käyskennellä ihan omassa rauhassa puiden ja auringonsäteiden seassa. Inokashira onkin hieno puisto, ja päivää ei voi pilata edes se, etteivät eväät tulleet mukaan. Tarjolla on muutama koju ja piknikeväitä myyviä pieniä kauppoja. Talvella kelpasi istuskella penkillä lammen rannalla ja nautiskella kuumaa kahvia ja sulaa suklaata. Tai syödä makkaraa. Kuten Suomessakin on tapana tehdä, ellei ei ole akuuttia jäätymisvaaraa. Ja puiston länsilaidalla olevasta kombinista löytyi myös kasvissyöjällä mieluisaa piknikevästä. Tokiossa lomailevan kannattaa ehdottomasti harkita Kichijōjissa ja Inokashirassa pyörähtämistä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vinkki: Kun menette sinne erääseen paikkaan puiston länsipuolella, menkää sellaisena päivänä, jona leffa-vuorossa on "Mei to konekobasu". Siellä pyörii muistaakseni kolme eri leffaa, joita ei näe muualla ja tuo on niistä ja ehkä kaikista maailman leffoista suloisin ja paras!

-B

/mek kirjoitti...

Ainakin joskus aikoinaan sinne oli vaikea saada lippuja jos ei suostunut ottamaan vapaata ja menemaan arkisin. Ehdottomasti silti suosittelun arvoinen paikka seka lapsille etta isommillekin lapsille.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä siellä "eräässä paikassa" kannattaa käydä. Mukava ja tunnelmallinen. Suosittelen! Tosiaan, siellä näytetään 3 eri animaatiota, en kyllä tiedä kuinka usein filmi vaihdetaan.

Okusan kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Vielä kun osaisi ostaa liput, Lawsonin automaatti kun on mennyt hitsiläinen sentään uudistumaan. Ennen sujui lipunosto jo jopa hyvin, nyt ei meinaa millään hoksata mistä painella. Onneksi se auttaa, jos on koodi. Ja tuonne paikkaan, eli GHIBLI-MUSEOON (se nyt kaikille tiedoksi!), pitäisi koodi kyllä löytyä.