lauantai 14. helmikuuta 2009

Hyvää miestenpäivää eli Valentine's Dayta!

Japanissa juhlapyhät rytmittävät erittäin tehokkaasti kaupallista (krääsä)toimintavuotta. Halloweenin jälkeen alkoi joulu, jonka jälkeen heti uusi vuosi, jonka jälkeen Valentine's Day pääsikin jo oikeuksiinsa. Sakurakausikin aloittelee, mutta ei vielä ihan täydellä tehollaan.

Loftissa pudottelin silmiäni päästä Valentine's Dayn suklaavuorille. Japanissa siis tapana on, että nainen ostaa Valentine's Dayna miehelle suklaata - tai vielä parempaa, pyöräyttää namut itse. Oheen romanttista läpäläpää korttiin, jollaisia kaupat myös pullistelevat, ellei sitten kyseessä ole giri, velvollisuussuklaa. Sellaista ofisuleidit anniskelevat firman kaikille miestyöntekijöille, kuuluu tapoihin. Yan-san ei ollut eilen töissä, joten meillä ei ole tietoa, olisiko hän saanut suklaata, vai onko sitten vain huono mäihä (kaupoille), jos Valentine's Day sattuu viikonlopulle.

Valikoimaa riittää ihan loputtomiin. Osa pakkauksista on tosi upeita.

Tissisuklaata.


Mitähän nämä ovat?


Pullosuklaata.


Kurkkulääkesuklaata.


Charlien suklaata!


Sakurasuklaata.


Tee suklaasi itse -osasto alkoi tästä.


Kuinkahan moni oikeasti jaksaa näitä väkertää?
Ellei itse osaa, voi ostaa ohjeita.


Ja tietysti, siis TIETYSTI, koirille omat!!


Kävinkin samalla moikkaamassa koiranpentuja. Niillä oli menossa huumaustunti eli päiväunet.

Tämä oli sentään elossa!


Ja mitä Yan-saniin tulee, sai hänkin oman rasiansa, tosin kaupasta ostettua mallia. Ei tässä nyt ylilyönteihin ryhdytä. Hyvää suklaata olikin, eikä edes Loftista. Nyt Okusan voisikin lähteä hamstraamaan ne ylijäämärasiat kaupoista.

Tasan kuukauden päästä koittaakin vastaiskun paikka, White Day. Silloin miehet saavat luvan lahjoa naiset. Periaate on, että sille naiselle, joka suklaata on antanut, tulisi antaa vastalahja. Niinpä naiset, jotka ovat romanttisessa mielessä suklaansa antaneet, usein odottavat hermostuksesta kynsiään pureskellen miehen mahdollista vastalahjaa. Usein miesten antama lahja on paljon isompi (kerrankin jotain järkeä tässä touhussa!), eli jännä nähdä, täyttyvätkö kaupat nyt seuraavaksi jättirasioista. White Day -nimi tulee siitä, että miehet usein antavat takaisin valkosuklaata. Muitakin lahjoja saa antaa, kuten koruja ja valkoisia alusvaatteita.

Niitä odotellessa, kaikille ihanaa helleystävänpäivää! Tokiossa aurinko paistaa ja lämpöä on 20! KESÄ!

Ei kommentteja: