keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Retkipäivä Gunmaan: sumuvuorilla

Kusatsun Onsen-seikkailujen jälkeen aurinko alkoi jo laskea. Taivas oli pilvistynyt, ja kun kipusimme autolla kukkuloiden rinnettä pitkin, vastaan leijaili sumu.

Tässä on jokin laskettelukeskus, jonne talvella voisi vaikka palata!
Matkalla kohtasimme Tämän Yksinäisen Parkkipaikkaeläimen. Sen nimi unohtui aika pian päästä, mutta se oli jotakin sen tyylistä kuin kamasika... Tervehdys siis, Kamasika! Toivottavasti asfaltti on syötävän hyvää.


Päästyämme kukkulan laelle näköalapaikalle sumua oli kaikkialla, ja saimme astua suoraan satuun. Maisemat olivat huikaisevat, taianomaiset. Sumua tuli ja meni niin, että välillä kaikki oli pelkkää valkoista, välillä taas sumupeite paljasti takaansa lammen ja toisenkin, portaita, puita ja kukkia.

Ilma oli raikas, ja tunnelma tilanteessa hyvin harras. Emme kukaan juuri puhuneet mitään, joten eipä sotketa selityksellä enempää tätäkään hetkeä. Ruska oli jo vallannut korkeimmat kohdat eli tervetuloa syyssatuun:Maisemien rauhoittamina ajoimme utuisia kiemurateitä alas vuorilta ja jälleen kohti Tokiota. Kolmen tunnin kuluttua taival oli ohi ja reissupäivä samaten.

Oli hyvä päästä hetkeksi pois kaupungista näkemään todellista Japania ja erilaista elämää betoniyhteisöjen ulkopuolella. Gunman reissu sytytti reissuhalun toden teolla, eikä porukassa matkaaminen ole edes liian kallista, joten uutta ruskaretkeä vain suunnittelemaan!

2 kommenttia:

soile kirjoitti...

moi taas pitkästä aikaa:)
Onko mitään suunnitelmaa miten kauan te meinaatte asua siellä?
On vähän samoja suunnitelmia ja jos kaikki menee niinkun haluan niin joskus ensi vuoden puolella muutan japaniin vuodeksi. Siinä on vielä paljon sumplimista että sen näkee sitten miten käy.
Missä tapauksessa hyvänsä on ensi viikolla aika uudelle reissulle.
Nyt vaan 10 päivää ja enimmäkseen Tokiossa mutta syysvärejä täytyy nähdä!!! Onko mitään aavistusta pääseekö sinne Gunman hiihtokeskukseen yleisillä busseilla?? Hienohieno!!!
3n päivän Eastpassi hankitaan tullessa että pääsee liikkeelle...

//Soile, Tukholma

Okusan kirjoitti...

Moi moi! Toivottavasti sumpliminen onnistuu, sillä täällä on paras asua :) Meillä ei olekaan kiire pois, mutta kaikki riippuu Yan-sanin töistä. Tällä hetkellä suunnitelma on, että ensi kevät+kesä vielä oltaisiin, mutta näinä talousaikoina koskaan ei voi tietää.

Kyllä mä luulisin, että bussit ja junat Gunmaan kulkevat ihan hyvin, mutta tarkemmin en tiedä. Sinne tehdään myös päiväbussiretkiä, mutta ne ovat aina täysin japaniksi, joten voi olla hankala sellaiselle hankkiutua. Muutamat japanilaiset kaverini sellaisilla usein käyvät. Gunmaa kyllä suosittelen! Tokiossa ei ihan vielä ruskaa ole, mutta eiköhän tuona aikananne jo ruskahtaa ala :)

Hyvää matkaa!!