keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Retkipäivä Gunmaan: Kusatsun kylä

Gunman reissu eteni, ja ajelimme halki riisipeltojen ja metsäisten vuorimaisemien. Peltojen keltaisuus hiveli silmää! Oli vieläpä oikein kaunis päivä.


Kovasti siellä satoa niputettiin.


Piipahdimme hauskaan hedelmä- ja karkkipuotiin. Kaupan oli myös hunajaa, sobanuudeleita, hilloja, sokeria, jauhoja, pähkinöitä, siemeniä...


Myymälän takapihalla kasvoi viehättävä omenapuutarha. Noin isoja omppuja ei Suomen puissa pahemmin roikukaan!
Sitten saavuimme kylään nimeltä Kusatsu. Kyseessä on suosittu Onsen-kylä 1200 metrin korkeudessa (korvat olivat lukossa vähän väliä!), jossa on jopa 100 Onsenia eli kuumaa luonnonkylpyä. Kusatsun veden on sanottu parantavan vaikka mitä vaivoja, esimerkiksi seuraavia (englanniksi, en jaksa kääntää): arthralgia, stiff shoulders, paralysis, hardenings, bruises, sprains, chronic indigestion, hemorrhoids, chills, arteriosclerosis, burns, chronic gynecological disorders.


Kylässä haisi aikamoiselta, muttei kyllä niin voimakkaalta, kuin Islannissa. Kaikkialla höyrysi, kun kuuma vesi virtasi maasta. Se näytti hauskalta.
Vedellä lämmitetään myös alueen rakennuksia, kuten kouluja sekä talvella teitä.


Kylä vilisi ihmisiä yukatat päällä matkalla kylvystä toiseen. Ryokaneja ja ravintoloita riitti. Paikan pääelinkeino onkin turismi.


Alueella on lukuisia erilaisia Onseneita ja rotemburoja (ulkoallas), mutta me menimme ihan sellaiseen pieneen ja simppeliin vain, ihan jo siksikin, että se oli täysin ilmainen.

Vesi oli mahtavan kuumaa ja rentouttavaa, ja tervehdyttävän vaikutuksen tunsi!Kylvyn jälkeen oli varma, että nukahtaisi autoon saman tien, mutta reissu jatkui yhä...

Ei kommentteja: