maanantai 20. heinäkuuta 2009

Keskikaupunkilainen ilta intiahengessä

Toissalauantaina päädyimme Ginzaaan, mikä oli virkistävää, sillä sielläpäin ei tule usein oltua. Chuo Dori on vieläpä kesäviikonloppuisin kävelykatu, mikä tuo mukavaa, eurooppalaishenkistä tunnelmaa Tiffany-ikkunashoppailuun.

Ginzassa on herkku Raj Mahal -intialaisravintola, jossa onkin tullut käytyä jo kahdesti parin viikon sisällä! Viikonloppuisin paikassa on taivaallinen buffet, joka kyllä maksaa tuplat normilounaaseen verrattuna, mutta maistuvuuttakin on samalla kertoimella moniin muihin intialaisiin verrattuna. Etenkin kasvissyöjälle buffet on hyvä diili, koska tarjolla on riisin, naanin ja lassin lisäksi kolmea eri currya (kaikki maukkaita, esimerkiksi ihanaa tuorejuustoa), hyviä kasvispakoroja ja kastiketta, salaatteja ja jälkiruokia. Arkisin huhuavat, että lounasbuffet olisi vain tonnin?

Mainittuna lauantaina, vähän juhlahengen merkeissä, kävimme Raj Mahalissa illastamassa, ja vaikka hinta olikin korkeahko, jälleen makunystyröillä oli bileet. Kasvisthalissa (noin 3100 jeniä) oli jälleen ihania curryja, alo gobia, tosi hyvä samosa, raitaa, salaattia, riisiä ja jättinaan. Ruoka oli niin täyttävää, että mukaan lähti seuraavankin päivän ateria doggybagissa!Raj Mahal sijaitsee Chuo Dorin Shinbashin puoleisessa päässä, Ginza Linen suunnalta kävellessä oikealla puolella katua. Kerros taisi olla viides. Tai seitsemäs...

Tallustelimme Ginzan kosteassa kesäillassa hieman lisää, kunnes suuntasimme Iidabashiin iltadrinkille. Sen ottaminen tapahtui olut-pitcherin muodossa tässä paikassa:Kyseessä oli tunnelmallinen Canal Café veden äärellä, tosi iso ulkoterassi, jota voisi suositella vaikkapa romanttisena lähentelykohteena. Vieressä kuhertelikin ainakin kaksi paria, mutta toisaalta terassilla oli myös paljon isoja bileporukoita. Eräätkin miehet yukatoissaan horjuen olivat kuin kännisaunasta karanneet!

Illan päätteeksi näimme kimmeltäviä tulikärpäsiä!

2 kommenttia:

Riisa kirjoitti...

Katsoin aluksi kuvaa, ja mietin että jopa näyttää tutulta, mutta sehän olikin sitten Idabashin suosikkiraflani - ainakin siis noin sijaintinsa puolesta. Ruoka nyt on aika peruskamaa, mutta aina jotenkin pitää päästä tuonne laiturille tsillaileen, mikäli sattuu lähistöllä pyörimään. :)

Okusan kirjoitti...

Me emme siellä tosiaan syöneet, mutta ihanan tunnelmallinen iltapaikka, ja niin tilava, että mahtui hyvin! Täytyy mennä toistekin.