maanantai 18. toukokuuta 2009

Sikainfluenssa leviää Japanissa

Näyttää siltä, että sikainfluenssa on lähtenyt leviämään Japanissa oikein kunnolla. Vielä perjantaina tutkittiin yhtä epäilyä, joka lauantaina vahvistui sikainfluenssaksi. Sunnuntaina en lukenutkaan uutisia, ja olikin melkoinen paukku lukea tänään, että Japanissa on vahvistettu jo 130 sikainfluenssatapausta.

Hienoa, että olemme lähtemässä keskiviikkona Okinawalle, joten pääsemme tässä kytevän kriisin kynnyksellä lentokentälle. Toistaiseksi tapauksia on vain Osakan ja Hyogon prefektuureissa, mutta lentokenttä yhdistää kaupungit varsin sujuvasti. Ainakin niin kauan, kun lentokentät ovat auki. Monissa kouluissa maskin käyttöä suositellaan, ja taidanpa käydä ostamassa meillekin sellaiset ainakin lentokenttää ja lentokenttäjunaa varten. Ehkä maskin käyttö on turhaa, mutta toisaalta parin euron maski, ja pari tuntia pientä epämukavuutta on ihan siedettävissä, jos sillä välttää mahdollisen sairastumisen.

BBC:n uutinen aiheesta

edit: Nyt kolmisen viikkoa myöhemmin varmistuneiden tartuntatapausten määrä on 432, joten valtavasta epidemiasta ei voida puhua 127 miljoonan asukkaan maassa.

4 kommenttia:

Ava kirjoitti...

Mie luin, että parempi keino estää sikainfluenssatartunta on käsidesin ahkera käyttäminen. Sitäkin luulisi siltäkin puolelta maailmaa löytyvän, ja kannattaa ostaa ja putsta tassuja ahkeraan. ^^

Yan-san kirjoitti...

Joo, tuosta suojautumisesta näkemyksiä riittä. Täällä päin tunnutaan eniten rummuttavan tuota maskia, mutta sen hyöty on vähän arveluttava. Suomessa suositellaan esim. tätä.

Kaikista paras tapa on taatusti pitää kädet puhtaina, ja ei hieno silmiä tai käytä likaisia käsiä syömiseen. Jos oikein haluaa varmistella, niin veikaisin, että puhelin on se esine, joka kannattaa toisinaan pyyhkäistä, kun sitä tuolla tulee näplättyä "likaisilla" käsillä.

Okusan kirjoitti...

Niinhän sitä luulisi, että käsidesiä löytyisi, mutta eipä sitten löytynyt. Myös kuonosuojushyllyt ammottivat viidessä paikassa tyhjillään, eli taidanpa joutua sovittelemaan nolon, Hello Kitty -kuosisen kuonokopan ylleni huomenna lentokentälle...

Myöskään aurinkovoidetta ei löytynyt eli heleijaa, loma alkaa!! ;)

Pepe kirjoitti...

Olen aina ( jep, ihan aina..) halunnut käydä Okinawalla! En malta odottaa reportaasia ja kuvia tuosta paratiisista!