torstai 7. toukokuuta 2009

Päivä Choshissa meren äärellä

Teimme eräänä nättinä kevätpäivänä kokopäiväretken itäiseen Chiban prefektuuriin ja aivan sen itäkärkeen, kaupunkiin nimeltä Choshi. Tahdoimme nähdä meren! Choshi onkin paikka, jota meri ympäröi kolmelta eri suunnalta.Otimme Choshin asemalta heti sähköjunan ihan niemen nipukkaan asti, Tokawaan. Juna oli hassu ja vanha ja tuuskutti halki vehreän maiseman.

Tämä juna on eläkeläinen jo.Kävelimme tunnelmallista pikkutalojen vierustamaa tietä meren rantaan.Tässä talossa oli toisenlaista tunnelmaa.Katselimme ja nuuskimme merta. Oli ihana nähdä jotakin niin aavaa, isoa ja tilavaa.

Choshilla on aina varsin leuto ilmasto. Palmutkin viihtyvät.

Jatkoimme matkaa ja kävelimme pikkujunan edelliselle asemalle eli Inubosakin kylään ja 7 Eleveniin ostamaan piknikeväät.Herkkujen kera taivalsimme Mt. Atagolle, vuorelle, jonka näköalatornista näkee meripanoraamamaiseman. Ensin kuitenkin herkuttelimme söpössä kirsikkapuupuistossa, jossa oli vielä nättejä kirsikankukkia.Sitten menimme ottamaan uuden kampauksen eli maisematorniin tuulen tuivertamiksi.Oli sen verran kirkasta, että taivaan ja meren raja ei ollut aivan selkeä, joten alla netistä napattu kuva ihmeestä, jota Choshissa voi todistaa: maapallo todellakin ON pyöreä!Vuoren rinteillä oli meneillään viljelypuuhastelua.Mikäs tässä rehottaa?Taitaa olla kaali!

Ja alhaalla oli iso, hieno temppeli.Päivä oli kaiken kaikkiaan todella lämmin ja kaunis, ja oli ihanaa käyskennellä nukahtaneen tuntuisessa pitäjässä ja sen pikkukaduilla, jotka todellakin olivat toisenlaisia kuin Tokion kuhinakujat. Ja meri tuoksui!

Choshi on varsin kaukana, joten junamatka rapid-junallakin kestää kaikkineen parisen tuntia. Itse hyppäsimme Sobu Lineen Tokion asemalta ja palasimme hieman hankalammin vaihtaen Naruton asemalla Chuo Lineen ja päätyen Shinjukuun.

Vielä ainakaan kohde ei ole kovin turistoitunut, joten meren ohella oma rauha oli parasta. Chiba on muutenkin kaunista aluetta, joten täytyypi toisen kerran tutustua lisää!

Ei kommentteja: