sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Finland Fest fun!

Perjantaina Ebisun Liquidroomissa oli Tavastia-tunnelmat. Tuttuja naamoja vuosien takaa ja iloista puheensorinaa - suomeksi. Ja rokkia - suomalaisin naamoin, vaikkakaan ei suomeksi. Kyseessä oli Finland Fest 2009, keväinen perinne ja tänä vuonna osa 90-vuotisjuhlavuotta Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden välillä.

Väkeä oli ihan hyvin. Ei läheskään loppuunmyydysti, muttei myöskään niin, että olisi ollut ankean autiota. Viime vuonna Negativet ja Ari Koivuset vetivät paikan tappiin asti täyteen, tänä vuonna Naked, Carmen Grey, Indica, TV Off, Sunrise Avenue ja Stalingrad Cowgirls eivät ihan yltäneet samaan. Onneksi paikalle oli kutsuttu yllärinimi Mike Monroe, joka viimeistään takasi japanilaiskatsomon saapumisen paikalle.

Oli mukavat ja tunnelmalliset Finnish Moosic -festarit, kaikilla hauskaa ja kaikille kaikkea. Naked aloitti ja veti hitusen liiotellulla rokkikukkoegolla kaahailunsa läpi, loppuun paperisilppusuihkeet ja kitarankaulakoreografiat. Pojat vaikuttivat olevan varsin hyvässä viinasvauhdissa jo tuossa vaiheessa...

Sunrise Avenue jäi baarisosialisoinnin jalkoihin, mutta Indica katsottiin. Yhtye esiintyi englanniksi, japanilaisten tuttujen harmiksi. Olikin vähän höhlää, ettei mikään bändi laulanut suomeksi, kun japsit kuitenkin pitävät suomen kieltä niin kawaiiiiina. Myös pressille jaetulla "Come hear. Finland. 2009" -kokoelmalevyllä näyttää olevan pelkästään englanniksi viisuja (ja ainoa muulla kielellä oleva kappale on RUOTSIKSI). Totuushan usein on, etteivät monetkaan japanilaiset ymmärrä suomea yhtään sen vähempää kuin englantiakaan (etenkään livenä), että ihan hyvin olisi Indicakin voinut valita suomen.

Niin, Indica. Hymyileviä tyttöjä oli ihan mukava katsella, mutta Yan-san & Oku eivät nyt oikein lämmenneet Jonsun ja jengin biiseille. Lame. Monet huokailivat Kate Bushin Wuthering Heights -coverille, mut ei me ees sille. Hööh.

Stalingrad Cowgirls sen sijaan irrotteli railakkaasti, mukavaa punkkista rokkailua ja stemmalauloja. Raikasta revittelyä Lapista. Ja Mike Monroe odotetusti saapui cowboyksi mimmien seuraan vetämään tutulla hypertyylillään pari biisiä, Ramonesia ja Demolition 23:a. Ja sitten lavaa säpäleiksi ja mikkitelineet kumoon.

Festarin päätti Carmen Grey siirappisella hard rockillaan. Upposi japanilaisiin.

Mutta hops, yksi jäi välistä! Illan musta lammas oli yhtye TV Off, täysin rokkigenrestä poikkeava elektroduo, joka ylsi illan jopa eheimpään - ja ehdottomasti kiinnostavimpaan - kokonaisuuteen. Namukaupasta karanneet Sara ja Markku ovat mainio pari, joka kannattaa tsekata! Etenkin livenä, mutta levykin on hiljalleen tulossa kauppoihin. Iskeviä biisejä, joissa on nostetta ja säpinää. Ja Sara on loistava esiintyjä. Taustakangasshow oli loppuun asti harkittu, joten visuaalisestikin yllättävän miellyttävä setti. Lopuksi japanilaiset saivat nähdä myös ensiesityksen Music Machine -biisistä, jossa ryövätään karkkikauppa. Mutta sitten saapuu namuhirviö!

Music on - Tv off!!
Keikkojen jälkeen japanilaisia hellittiin vielä idolitapaamisella: kaikki bändit jakelivat nimmareita ja kädenpuristuksia. Japsit jonottivat kiltisti, kuten aina.

Stalingrad Cowgirls:Michael Monroekin siellä muiden muassa :)
Viralliset jatkot olivat Rock Inn Currentissa, jonne koko bändilössi ahtautuikin. "Ylimääräisenä" suomalaisena paikalla oli hitusen ulkopuolinen olo, koska tietysti japanilaiset halusivat jutella vain bändeille ja bändit toki hengata Japanissa japanilaisten kanssa. No, me väliinputoajat löysimme toki muita väliinputoajia sekä tanssilattian, jolla mahtui joissain osissa, kuvissa poseerajien seassa, jopa tanssimaan...

(Kuvamateriaali on sensuroitu, koska pitäähän bändeille jäädä vapaa-aikaakin!)

Ei kommentteja: