keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Yokohama edestä ja takaa

Nyt vuorossa on kaamea kuvaläjä, aiheena Yokohama. Kyseisessä 3.6 miljuunan kansalaisen pitäjässä olemme reissanneet jo ainakin kolme kertaa, eli tässä kuvasaalista kaikilta kerroilta. Yokohama sijaitsee siis tuossa Tokion vieressä ja on ihan mukava piipahduskohde vapaapäivälle. Paikasta löytyy myös kylpylä, jossa taannoin pulikoimme ja pulikoinnista tänne reportoimme.

Yokohama on vähän niinkuin Espoo. Ainakin Minato Mirai 21:n alue. Kyseessä on uusiorakennusta merten päällä, korkeita taloja, shoppailusenttereitä ja vähän vodaa välissä. Toisinaan, leveillä bulevardeilla, tuli mieleen myös Ameriikka.Alueella on kovasti kaikenlaista arkkitehtuurista kikkailua.


Purjelaivoja, maailmanpyöriä ja palmuja sulassa sovussa...
Pitihän se pieneen huvipuistoon sitten suunnata.


Siellä oli vauhdikas vuoristorata, joka teki syöksyn reikään.


Reiässä laitoin silmät kiinni, eli en tiedä mitä siellä tapahtui, mutta kuulemma vettä suihkusi.


Yokohamassa näkee myös englantia, ainakin hautausmaalla. Foreigners' Cemetery sijaitsee kivalla pikku kukkulalla. Alueella asui 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa liuta ulkkareita. Itse hautausmaalle ei pääse varsinaisesti vaeltelemaan, aidan takaa voi kurkkia.


Kukkulalla on tyylikäs näköalatasannekin.


Jolta näkee näköalaa. Jonkunnäköistä ainakin.


Näki myös hurjaa miekkailua!


Yokohamassa sijaitsee eräs maailman isoimmista Chinatowneista ja Japanin isoin. Chinatown on tosi suosittu illastuskohde, mutta itse päädyimme Motomachin alueen italialaiseen, sillä vegepuolta ei oikein löytynyt kiinaosastolta. Ainakaan niin, että olisi tajunnut mistään mitään.


Prameaa, punaista ja kultahohtoista tarjoilivat kiinalaiset.
Tää oli hauska, kun näytti että meneillään on leikkaus. Että siellä kirurgit huhkivat scalpeleineen. Mutta ei, ne olivatkin vain kiinalaisia sapeleineen.


Illalla kiinakaupungin kaduilla oli ihan tunnelmallista.


Ja hyvin autiota. Omituisen autiota.


Mutta värikästä!


Ja sitten läheltä löytyi nätti viinibaari, jonne Yokohaman reissaajat päätyivät lepäämään.

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Voi olla ettei tää mamis uskaltautuis tohon vuoristorataan... Varsinkin kun se menee vielä johki reikään!