perjantai 10. huhtikuuta 2009

Työllisiä tuoksuja

Viime viikolla työpaikalla viereeni istutettin leidi, joka hoitaa sopimusasioita. Hänen hiuksensa ovat aina nutturalla, vaatteet selkeästi muiden vaatteita kalliimpia, on iPhone (melko kallis Japanissa), on hoikka, puhuu lapsen äänellä (kuten hienoilla naisilla on Japanissa tapana) ja sipsuttelee aina korkkareilla. Hänen perusilmeensä on kireä, mutta keskusteltaessa hän on ihan ystävällinen.

Jokakeväiset allergiaoireet alkoivat pari viikkoa sitten, mutta toistaiseksi kevät on sujunut ihan hyvin Suomesta tuotujen allergialääkkeiden avulla. Tänäänkin aamu meni töissä allergian osalta aivan oireetta, mutta tämän vierustoverin istuttua klo 11 paikalleen on päivä edennyt nihkeämmin. Hän nimittäin käyttää todella voimakasta hajuvettä! Henki on koko ajan vähän salpautunut, sieraimia kirvelee ja silmät kutisevat. Lounastauolla oireet hävisivät, vaikka menimme ulos siitepölyjen keskelle. Oireet palasivat, kun istuin taas paikalleni.

Työkaverit olivatkin maininneet jo paria päivää aiemmin naisen hajuvedestä, mutta itse huomasin haittavaikutukset vasta tänään. Lounastaolla mainitsinkin, että mitenhän näistä haittavaikutuksista pääsisi eroon. Se ei itse asiassa olekaan ihan helppoa. Yrityksen hierarkiassa nainen on minun yläpuolellani. Ohje olikin, että voisin mainita ongelmasta esimiehelleni, jos hän keksisi jotain.

Samalla kuulin mielenkiintoisen tarinan aiheesta. Eräs aiempi työntekijä oli haissut kesäaikaan häiritsevän voimakkaasti hielle. Tästä ei tietenkään kukaan ollut voinut mainita hänelle itselleen, joten asiasta oli keskusteltu esimiehen kanssa. Hänkään ei ollut voinut puhua asiasta haisulille, koska olisihan se (enkä) pikkumaista ja (ainakin) nöyryyttävää tämän hikoilijan kannalta. Toimistossa kuitenkin oltiin juuri sopivasti tekemässä viikkoa myöhemmin paikkojen järjestelyjä, joten esimies oli keksinyt, että sijoitetaan testipiste (jossa on mm. muutama iso plasma-tv) tähän ja hajuherne istumaan tuonne testipisteen toiselle puolelle.

Näin tehtiinkin, ja aiempien vierustovereiden ei tarvinut kärsiä enää hajuhaitoista. Hikimies oli vähän ihmetellyt uutta järjestelyä, että miksi hänen paikkansa sijoitettiin laitaan, mutta ilmeisesti hänelle itselleen sijoittelun syy ei koskaan selvinnyt. Ehkäpä sosiaalisen kehittymisen kannalta harmillisesti.

No, katsellaan. Kevät on jo pitkällä, joten allergiat eivät toivottavasti enää vaivaa kauaa. Terveisiä kaikille lumisateiseen Suomeen täältä 24-asteisesta Tokiosta!

Ei kommentteja: