maanantai 14. joulukuuta 2009

Joulukahvit

Jos Tokiossa etsii joulumieltä, eräs hyvä keino on pujahtaa kahvilaan. Kahviloissa on aina lämmin, ja Tokion kahviloissa yleensä soi tosi kiva musiikki, pehmeää jazzia tai muuta tunnelmallista. Oma suosikkikahvilani on lähistöllämme sijaitseva La Cucina, ja erityisesti sen yläkerta, koska siellä on aina tosi rauhallista. Siellä on yleensä vain yksin liikkeellä olevia ihmisiä, jotka joko opiskelevat, tekevät koneella töitä tai lueskelevat muuten vain, omissa oloissaan. Siellä on niin rauhallista, että jos keskustelua kaipaavat parit tai isommat porukat tulevat kurkkaamaan portaiden yläpäähän, he yleensä kääntyvät takaisin hälyisempään alakertaan häiriintyneinä hiljaisuudesta!

Käyn kyseisessä kahvilassa välillä kirjoittamassa kirjeitä - taito, jota olen yrittänyt elvyttää täällä kaukana Suomen tutuista asuessa. Alkuaikoina kävin siellä myös opiskelemassa japania, mutta nyt enää äärimmäisen harvoin jaksaa raahata oppikirjoja mukana...

Tokiossa on siis muutamia kivoja kahviloita, mutta yhä vieläkin Se Täysin Oikea tuntuu puuttuvan. Shimokitazawan jazzkahvila Masako on kyllä ihana, samoin Harajukun Yellow Café ja Koenjin Dogberry. Se Täysin Oikea olisi vain kiva löytää lähimaastosta, ettei kahvilan vuoksi tarvitsisi vaeltaa aina metrolla jonnekin.

No, Starbuckseja lähistöllä ainakin riittää - niitä kai on kaikkien lähistöjen lähistöllä. Ei niitä kyllä yleensä tule harrastettua, mutta NYT oli pakko. Piparikahvin takia! Hetki kirjan ja Starbucksin Gingerbread Latten (jinjaabureddo rate) kanssa tuo väkisinkin rauhaisan joulumielen!Ei kommentteja: