sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Hoi Hokkaidolta

Tänä jouluna päätimme lähteä lumisempiin maisemiin. Ei viime vuoden joulussa mitään vikaa ollut, napa oli ratketa, mutta Tokion töiden täytteinen ja lumeton joulu oli jo nähty. Oli siis paikallaan hypätä Boeing 747:n kyytiin ja kiitää Hokkaidolle.

Näinpä vietimme joulun 2009 Nisekon lasketteluparatiisissa, jossa ei ollut pulaa puuterista, nuoskasta, tampatusta lumesta tai vaakasuoraan ainakin satasta kiitävästä kasvot punaisiksi piiskaavasta tuiskusta. Ja paluumatkalla tiet ehti vielä täyttää loskakin. Neljänä päivänä ehdimme lankkujen päälle, ja sään puolesta saimme kokea monenlaista keliä, joista yksi oli aivan täydellisen selkeä ja tyynehkö parin asteen pakkaspäivä. Edellisen illan ja yön aikana rinteet ja metsä olivat saaneet useamman kymmenen senttiä tuoretta puuterilunta.


Nyt on siis vietetty perinteikäs laskettelujoulu, ja toivottavasti vuoden kaksi jäljellä olevaa työpäivää hoituvat näillä ladatuilla akuilla kuin itsestään. Lisää Nisekosta vielä myöhemmin!

1 kommentti:

Anu kirjoitti...

Mukavaa että Nisekon retki oli onnistunut! Nuo bluebird -päivät on siellä tähän aikaan vuodesta aika harvinaisia, teillä kävi tuuri että saitte yhdenkin. Me pakkaillaan just kamoja autoon viiden yön reissua varten. Säätiedotus ei lupaa aurinkoa, mutta reilu määrä kunta kelpaa kyllä kanssa!