keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Design Festa 2009 - tokiolaista taidekreiseilyä

Kaksi kertaa vuodessa järkättävä Design Festa rantautui Odaiban Tokyo Big Sight -lentokentälle - eikun näyttelykeskukseen - viime viikonloppuna. 30. lajissaan sisälsi IHAN VALTAVASTI IHAN KAIKKEA, ja jos olisi halunnut jokaisen osaston kunnolla katsastaa, olisi varmasti kulunut pari päivää. Taiteilijoiden ja käsityöläisten kojujen ohella mestoilla oli vaikka mitä performanssia, bändiä, tanssijaa, draamaa, muotinäytöstä ja individuaalia vipeltäjää.

Kivaa tapahtumassa oli se, että siellä näki paljon "erilaisia" japanilaisia eli hippejä ja taidehörhöjä huopamyssyt päissään. Hieman ahdistavaa oli se, että kaikkea oli liikaa ja tajunta hämärtyi. Monilla oli aika kivojakin juttuja myynnissä, mutta silti en osannut ostaa yhtään mitään, koska valikoiman paljous ylitti käsityskyvyn. Toisaalta kaikki asiat olivat ihania, toisaalta mikään ei ollut tarpeeksi. Seuralaiseni kanssa totesimme, että kyseessä olivat vähän niinkuin Wanhan joulumarkkinat, Taiteiden yö ja Kirjamessut yhdistettynä ja kerrottuna potenssiin Japani.

Yleistunnelmia:

Muotinäytöksessä oli pääasiassa asuja, joita kukaan ei käyttäisi missään muualla kuin Design Festassa. Toivottavasti.


Tanssijat eivät olleet erityisen taitavia, mutta energia ennen kaikkea!


Pikkupoju tahtoi auttaa lonkeropäätä kitaran virityksessä.


Kasani on miekkani. Tämä taiteilija oli päättänyt yhdistää kasan eli sateenvarjon ja miekan. Mikäs siinä.


Sateen sattuessa avaa miekkasi.


Näillä tytöillä oli pinkki päivä. Ällöpinkki.Hehän ovat kuin kolme marjaa.


Tämän performanssin äärellä viimeistään tajusi, ettei ole kirjamessuilla.


Bondage-show'ssa tyttö, jonka valkoisessa nahka-asussa oli vetoketju takamuksen kohdalla, kahlitsi nyöreihin toisen tytön ja piiskasi tätä sitten ystävällisesti hymyillen. Vierellä valokuvia otti mustaan nahka-asuun pukeutunut nainen, joka näytti mieheltä. Muut eivät saaneet ottaa valokuvia, mutta rikoin huomaamatta kieltoa.Festareilla sai myös ruokaa ja juomaa, kuten hyvää sangriaa ja crepesejä eräästä ranskalaisesta kojusta sekä yllätyspahaa intialaista intialaiskojusta.

Tunnelma kaiken kaikkiaan oli Design Festassa paljoudesta huolimatta mukava ja rento, tila oli niin suuri, ettei tungosta syntynyt, vaikka ihmisiä olikin paljon, kaikilla näytti olevan hauskaa ja vapautunutta, messuliput olivat halvat (pressipassilaisille myös ruokalipukkeita) ja ihmiset iloisina ilmaisivat itseään.

Siispä:
Kiitos!!

2 kommenttia:

T kirjoitti...

1. Nyt viimein tajuan mitä elämästäni on puuttunut koko tähänastisen ajan: miekka-sateenvarjo. Oh yes, it shall be mine...

2. Kirja-messuilla (tai siis tänä vuonna yhdistetyillä musiikki/viini/kirja)käyneenä voin vakuttaa, että varsinkin musiikkimessut olisivat kipeästi tarvinneet jotain tuon viimeksimainitun performanssin kaltaista piristääkseen tapahtumaa.

Anonyymi kirjoitti...

Wicked!