tiistai 6. heinäkuuta 2010

Aleshoppailulöytö

Firmat maksoivat kesäkuussa työläisilleen bonuksia, joten ei tarvinut olla kummoinen oraakkeli ennustaakseen, että heinäkuussa alkoivat kauppojen alennusmyynnit, joilla noita bonusrahoja pyritään ohjaamaan kassakoneisiin. Viime perjantaina palasimme osakalaisen Midorin keikalta Shibuya AX:sta kohti asemaa, kun kaverit päättivät poiketa katsomassa yhden liikkeen alennusmyyntitarjontaa. Lopputulos tietenkin oli, ettei kukaan muu, paitsi minä, ostanut mitään.

Vaan ei se mitään! 30 tai 40 prosentin alennuksessa killui nimittäin Adidas Originalsit Star Wars -tossut. Eikä suinkaan mitkä tahansa Star Wars -tossut, vaan ihan itsensä Darth Vaderin tossut!Näin! Vielä kun noilla raaskisi kävellä ulkona. Varsinkaan kotiasemalla ei ole näkynyt ketään jynssäämässä askelmia puhtaaksi hammasharjalla, joten pohjista täytyi saada heti kuva talteen. Muistelisin nähneeni alkuvuodesta tämän SW-sarjan mainoksen. Ja samaan syssyyn muistelisin todenneeni, että kengät ovat varmasti turhan kalliit. Alkuperäiseen hintaansa nämä tossut olisivatkin suurella todennäköisyydellä jääneet hankkimatta.

Mitä tulee omaan Star Wars -fanitukseeni, ovat episodit 4-6 edelleen ihan älyttömän kovia seikkailuelokuvia. Ja episodit 1 ja 2 olivat niin surkeita, että sen trilogian parhaaksi kehuttu kolmas osa on edelleen katsomatta. Niin. Tiedän, että ilmestymisestä on aikaa ja aion sen ehkä katsoa vielä joskus. Sitä odotellessa tallaan menemään tossuillani tietämättä, kuinka Anakinista tuli Darth Vader.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kröhöm... nört... kröhöm... tti! ;)

-R

Yan-san kirjoitti...

Grrr, millaisella nukella leikit tänään? :)

Anonyymi kirjoitti...

Hitto, olen kyllä vähän kade, mutten kuitenkaan!

Nimittäin ainoastaan nörtti, joka EI ole katsonut koko SW heksalogiaa, voi ottaa riskin ja laittaa päälleen DW-tossut. Matka Pimeää Puolta kohden on alkanut. ;)

-nim. ottaa vakavissaan kaikki SW hullutukset. JK

Yan-san kirjoitti...

Tarjolla olisi ollut myös pimeyden duunarin, eli Stormtrooperin, tossut. Ne olisivat kai vähän kuin "darkness light". Ja suoraselkäiselle asfaltintallaajalle olisi toki ollut tarjolla Yodan kenkäset.

Anonyymi kirjoitti...

Et tullut maininneeksi hintaa ollenkaan, vain alennus prosentin.
Aatu utelias

Yan-san kirjoitti...

@aatu: Kenkien alentamaton hinta oli 12-13000 jeniä.

Jenin kallistuminen näkyy hintamuunnoksessa todella hyvin. Kun pari vuotta sitten neuvottelin palkastani, oli 12500 JPY vain 78,62 euroa. Nyt euromääräistä hintaa tulee peräti 113 euroa. Oma palkkani maksetaan luonnollisestikin jeneissä, joten koen, että kenkien arvo euroissa on lähempänä tuota vanhaa kurssia.