keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Tokushimasta Tokioon lautalla

Aloitetaanpa harharetkien kertaaminen takaperoisesti. Juuri nyt olemme lautalla matkalla Shikokun Tokushimasta kohti Tokiota. Lauttamatka kestää peräti 18 tuntia, mutta Ocean Tokyu Ferryn 9750 jenin lippu on ei-turistille (eli JR Rail Passittomalle) ihan houkutteleva vaihtoehto.



Tähän halvinpaan lippuun ei kuulu hyttiä, mutta lautalla on erillinen nukkumaosasto, jonka pehmeälle kokolattiamatolle voi tehdä pedin. Talo tarjoaa lakanoita ja peitteitä, joita voi käyttää myös alustana. Meno ei ole meriympäristöä lukuun ottamatta millään tavalla tuttu kotimaisilta Ruotsin tai edes Tallinnan laivoilta. Lautta on todellakin lautta, eikä täällä ole edes baaria. Ei sillä, että tarvitsisikaan olla. Sen sijaan japanilaiseen tapaan löytyy automaatteja. On pasta-automaatteja, nuudeliautomaatteja, sämpyläautomaatteja, makirulla-automaatteja, olutautomaatteja, sakeautomaatteja... Joka lähtöön automaatti! Ja vieressä mikro pakasteaterian lämmittämiseen.




Näin sitä siis tuksutellaan, otetaan aurinkoa helteisellä kannella ja toivottavasti lopulta saavutaan kotikaupunkiin aikataulun mukaisesti kello 5.30 aamulla.

Ei kommentteja: