perjantai 27. marraskuuta 2009

Golden Gain sokkeloissa

Shinjukussa on oiva ja aika jännittäväkin alue nimeltä Golden Gai. Meillä kesti aika kauan, varmaankin reilusti yli puoli vuotta, ennen kuin ensimmäisen kerran koko alueella kävimmekään. Eipä siellä edelleenkään usein tule hengailtua, mutta kiehtova alue on, etenkin vastapainona ydin-Shinjukun moderneille trendikuppiloille, ostoskeskuksille ja Kabukichon välkkeelle.

Kyseessä siis on aika pieni kortteli, johon on tungettu yli parisataa pikkubaaria vieri viereen plus päällekkäin. Tämän näköisesti:Alue on säilynyt varsin pitkään ja on yhä aika autenttinen tapaus. Siinä mielessä, että kapeilla kujilla voi kenties aistia yhä jonkinlaista 1970-luvun tunnelmaa, rappioromantiikkaa, kaikkea hassua. Taiteilijameininkiä.

Suuri osa baareista pitää ovensa kiinni, eikä millään voi tietää, mitä ovien takana piileekään. Tai useimmiten tietää sen, että luultavimmin siellä piilee vain muutama asiakaspaikka sekä tuvan täydeltä juuri tuon tietyn kuppilan kantaväestöä.

Joskus ovi on aukikin.Useisiin yläkerran paikkoihin johtavat jännän näköiset rappuset, ja ellei ole seikkailijaluonne, moni näistä tyylikkäistä rapuista saattaa jäädä kurkkaamatta ylös saakka!Alueella painotetaan mennyttä meininkiä ja sitä, ettei kortteli menisi pilalle liikakansoituksesta ja turistihortoilusta. Moniin baareihin onkin iso sisäänpääsymaksu (jopa 1000yen) estämään random-ohikulkijoiden kuten ulkomaalaisten tunkeilua.

Toisinaan Golden Gain kujilla voi silti nähdä tällaistakin:Alla olevakin on varmasti ulkomaankielisten suosiossa.Mutta mitäs sanotte tästä?Leimallista alueelle onkin sellainen hiukkasen kämähtänyt hippimeininki.

Joukkoon mahtuu myös selkeästi modernimpia juottoloita.

Jos meidät jostakin Golden Gailta voi bongata, niin yleensä Bar Albatrossista. Sinne on halvahko charge ja paikassa on mukava tunnelma. Yleensä tosin olemme Shinjukun toisessa Albatrossissa, aseman lähellä sijaitsevan mini-Golden Gain alueella, koska se on lokaatioltaan niin helppo paikka ja tunnelma on kuitenkin saman tyyppinen. Eli punainen ja hämyisä, mukava musa soi ja nuoret baarimikot ovat hauskoja hemmoja.

Nämä punatunnelmakuvat ovat kuitenkin ihan sieltä ehdasta ison Golden Gain Albatrossista:
--
Loppukevennykseksi (?) tilanneotos Shinjukun Kabukichon kulmilta:

1 kommentti:

Anu kirjoitti...

Hah, mä bongasin osan noista kylteistä!

Mua jäi harmittamaan ihan älyttömästi, ettei sattuneesta syystä voitu poiketa yhteenkään sisälle. Tykkään ylipäätään käydä kurkistamassa tuollaisiin autenttisiin baareihin, niitä kiillotettuja cocktailbaareja on samanlaisia ihan joka maassa.

Mies käy täällä joskus yhdessä samanhenkisessä baarissa, oiskohan siellä kuusi asiakaspaikka. Jammailevat siellä omistajan kanssa, soittavat kitaraa ja huuliharppua...

Oh, well. Ehkä taas joskus.