perjantai 5. kesäkuuta 2009

Solar Phone latautuu auringossa

AU julkisti pari viikkoa sitten kännyköiden "kesämallistoa", ja mallistoon kuuluu mm. Sharpin valmistama Solar Phone SH002. Puhelin on veistetty kuta kuinkin täysin samasta puusta kuin muutkin japanilaiset puhelimet, eli siinä on saranoitu kansi, suomalaisessa mittapuussa se on varsin iso, ja käyttöliittymä on vähintäänkin vanhahtava.

Puhelimessa on tosin sellainen erikoisuus, että kanteen on sijoitettu kaksi aurinkopaneelia. Aurinkoisella säällä 30 minuuttia aurinkokylpyä tarjoaa kaksi minuuttia puheaikaa tai 140 minuuttia valmiusaikaa. 90 minuuttia auringossa tarjoaa jo yhdeksän minuuttia puhetta ja 560 minuuttia valmiutta. Ei tällä latausnopeudella vielä ihmeitä tehdä, mutta ehkä tämä vähentää edes vähän näiden katukuvassa yleisten paristolatureiden käyttöä. Paristolaturi siis muuttaa AA-paristojen varauksen puhelimen käyttövoimaksi. Sanomattakin on selvää, että tyhjiä paristoja kerääntyy kroonisesta latausunohtelusta kärsivälle varsin iso vuori.

Työkaverin puhelinta hypisteltyäni en olisi valmis vaihtamaan nykyistä QWERTY-näppäimistöllä varustettua "äly"puhelinta japanilaiseen peruspuhelimeen. En, vaikka SH002:sta löytyykin mm. vesisuojaus, GPS ja TV-vastaanotin. GPS:ää hyödyntääkin puhelimeen sijoitettu golftietokanta, joka sisältää 2300:n japanilaisen golfkentän tiedot. Niinpä puhelin osaa kertoa, että kuinka monta jaardia tästä kirotusta hiekkabunkkerista on vielä greenille.

Ei kommentteja: