torstai 11. kesäkuuta 2009

Elmerit Okinawalla: Rantailua vielä kerran!

Palataanpa vielä hetkeksi, keskeltä Tokion kesäsadekautta (tosin juuri nyt aurinko uskaltaa paistaa), muistelemaan Okinawan tunnelmia.Eli Oku kertoilee lempibiitsikokemuksensa:

* Maehama Beach. Tämä on varmastikin Miyakon kaunein ranta. Pisin myös, mutta paras pätkä ei ole kovin pitkä. Kyllä oli pakahduttava tunne ensi kerran ilmaantua turkoosin veden äärelle dyynin suojasta! Vaikkei rantapalmuja Miyakolla olekaan, riitti vaalean vaalea ja silkinpehmeä hieno hiekka varpaiden alla sekä uskomattoman kirkas vesi luomaan paikasta paratiisin. Vesi oli ihanan lämmintä, ja mikä parasta: ranta oli lähes autio! Uiskentelimmekin Maehaman rannalla heti ensimmäisenä päivänä sen verran kauan, että nahka paloi ja perusteellisesti. Varokaa ja ihastukaa!* Yonahama Beach. Yonahaman ranta on myös suosittu, vaikkakin aika pieni. Siellä on hieno kivinen "portti". Yonahama on ihan hyvä uimiseen, eikä sinne ole kovin pitkä matka Hiraran kaupungista. Vesi on kirkasta, niinkuin kaikkialla Miyakolla.
Yonahama on tunnelmallinen auringonlaskuranta, mutta me emme jääneet ihan varsinaiseen laskuun saakka.* "Block Beach". Niin kutsuttu Block-ranta Ikeman saarella oli tosiaan ihana ja suojaisa snorklauspaikka, paljon kaunista korallia ja aivan upeita kaloja! Lähellä on myös pieni "Rope"-ranta, jonne pääsee köyttä pitkin laskeutumalla!

Nämä seuraavat eivät ole omia kuviamme, mutta tämän suuntaista näkyä veden pinnan alla oli. Niin kaunista!Näimme myös kaksi kertaa merikäärmeen! Ne ovat myrkyllisiä, jopa kuolettavia, mutta eivät yleensä lähesty ihmistä myrkytysmeiningeissä kuin äärimmäisessä ärsytyksessä. Elmerit räpylöivät aika kiireellä rantaa kohti käärmeen uitua masun ali...Ihan näin paljon ei kerralla ollut kaloja, mutta aika lailla näitä samoja fisuja näkyi vaikka kuinka.* Bora Beach. Boralla snorklaus on myös kauneudentäyteistä puuhaa, mutta siellä voi vesi olla hyvin alhaalla tai sitten isohkot aallot. Kun me kävimme, vesi oli niin matalalla, että pulikointi tapahtui hyvin litteänä lipuen, jottei törmäillyt kiviin ja vesikasveihin. Toisaalta koko kalamaailma oli samalla uskomattoman lähellä. Koralleja tällä rannalla ei ainakaan siinä suht matalalla juuri ollut, pidemmällä ehkä. Mutta oli kaikenlaisia muita kasveja, tarjottimen kokoinen sinikeltainen kala - ja taas se käärme...* Irabu-jima & Toguchino Beach. Irabu on kiva päiväretkikohde Miyakolta. Lauttamatka kestää vartin verran, mutta kannattaa huomioida, että ilman kulkuvälinettä Irabulla on hankala liikkua. Saarella pitäisi olla autovuokraamoja, mutta me höhlät elmerit unohdimme ajokortin hotellille, eli emme päässeet kiertämään Irabua ja viereistä Shimojin saarta. Otimme sen sijaan alle taksin ja ajelimme landemaisemien läpi Toguchinohamalle. Kyseessä oli aika perusranta isomman puolensa osalta, mutta kahvilavirvokkeet nautittuamme me suuntasimme kauemmas, oikeanpuoleiselle, aivan autiolle rannalle. Sielläpä olikin ihana uiskennella!Irabulla oli vähän eri tyyppisiä maisemia, ja etenkin Shimojin puolella olisi ollut kaikenlaisia jänniä sukelluspaikkoja, mutta ensi kerralla sitten ja kortin kanssa!Miyako jäi sitten taa, mutta matka jatkuu! Aina pilviin saakka!1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Piti oikein monta kertaa tuijottaa eri rantojen kuvia, että onko tällaisia paikkoja olemassakaan. Oijoi, miten kaunista.

Snorklauspaikan pistän haavelistalle, vaikka tuo merikäärme "hieman" pistää miettimään.


-e