sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Tonkatsua om nom nom

Kävimme työkavereiden kanssa työpäivän päätteeksi tonkatsu-ravintolassa, ja se olikin itselleni ensimmäinen kerta, kun maistoin tätä japanilaista ruokalajia. Koko ruuassa ei ole sinänsä mitään ihmeellistä, sillä se on yksinkertaisuudessaan toista senttiä paksu siivu sianlihaa, joka on kastettu munaan, pyöritelty jauhoissa ja korppujauhoissa ja friteerattu kuumassa öljyssä. Tämä 15-20 cm pitkä ja 6-9 cm leveä "kotletti" leikataan kai aina viiteen siivuun, jolloin se on helppo syödä puikoilla. Ateriaan lisukkeiksi kuuluu iso keko ohuiksi siivuiksi leikattua kaalia ja mahdollisesti misokeittoa ja riisiä.


Me kävimme Shibuyassa olevassa pienessä ravintolassa, jossa on penkkejä vain tiskin äärellä. Työkaverin osakalainen tyttöystävä tiesi paikan jostakin syystä, joten ilmeisesti juuri tämän paikan ruoka on niin hyvää, että maine yltää Edon ulkopuolellekin. No, ruoka itse asiassa oli hyvää! Niin vähän kuin pidänkin rasvaisista ja raskaista ruuista, oli tonkatsu suorastaan herkullista. Hyvän maun kannalta varsin suuri merkitys on japanilaisella worchester-kastikkeella. Kuten Wikipedia kertoo, on tämä kastike yleensä mukautettu tarjoiltavan ruuan mukaan, ja tonkatsun yhteydessä kastikkeen nimi onkin tonkatsu-kastike.

Päivälliseksi tällainen ateria oli suorastaan halpa: 880 jeniä. Tästäkin ruuasta on totta kai olemassa kalliimpia versioita, jolloin hinta nousee jo yli 2000 jenin. Mutta sellaisen kokeilemiseen ei taida olla tarvetta, jos hyvän ravintolan halvempikin tuotos maistuu näin mainiolta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, mikä blogi! Japanin reissusta haaveilevalle täällä riittää mielenkiintoista lukemista ja hienoja kuvia vaikka kuinka. Kiva kun sain tänne linkkivinkin BC-äidiltäsi!

-e

Okusan kirjoitti...

Tervetuloa vain! Elmeritietoisuutta saa toki levittää eteenpäinkin :)

- Oku