maanantai 23. maaliskuuta 2009

Tofuro-izakayassa

EDO-ELMERIT SUOSITTELEVAT:
TOFURO

Olemme aika heikohkosti jaksaneet tutustua eri izakayojen tarjontaan. Eräs kerta, jolloin jo-kai-nen annos paljastui lihalliseksi, antoi huonon esimerkin, emmekä sen jälkeen ole suin päin sännänneet tuntemattomiin izakayoihin, niin hauskaa kuin se olisikin. Yleensä turvaudumme tuttuihin Tenguun ja Kamadokaan, sekä silloin tällöin Watamin-chi:hin, jossa tosin on aika huonosti vegesatsia.


Mutta, yksi uusikin on kokemuslistaan saapunut, nyt jo toisen kerran testattuna. Tofuro. Ensin kävimme Roppongin Tofurossa, sitten Takadanobabassa. Molemmat kerrat olivat mukavia ja tunnelmallisia. Paikka on siisti ja kaunis, jopa romanttinen, Edo-ajan tyyliin sisustettu. Eli oiva Edo-Elmereille. Listat on varustettu englannilla ja kuvillakin, ja menu on hyvin laaja. Kahden kerran jälkeenkin jäi paljon kokeiltavaa, vegellekin.

Tamago oli kokonainen kullankeltainen kimpale!


Tässä on lähes jo syötyinä porkkanatempuraa ja leivitettyä sashimia.


Nimensä mukaisesti paikasta löytyy tofua, erikoisuutena kaksi kertaa päivässä tarjottava kotitekoinen tuoretofu. Jälkimmäisellä vierailullamme osuimme juuri tofun aikaan, joten piti toki testata. Tofu saapui pöytään isossa kuljetuskärryssä, josta tarjoilija lappoi lautasellisen lämmintä, vähän makeaa tofua suolan ja wasabin kera nautiskeltavaksi. Oli kyllä tosi hyvää.


Tämä on myös tofua. Eikö ole kaunis? Maku oli ehkä hieman liian makea, jälkiruokamainen, kumimainen. Mutta hyvää siltikin.


Ja vielä lisää tofua. Paistettuna, ja tietenkin kalahiutaleilla kuorrutettuna...


Yrttiperunoita.


Sieniä. Japanissa sieniä on kuin sieniä sateella, kaikenlaisia erimoisia. Eipä ole herkkusieneen tarvinnut tyytyä.


Aiemmat kuvien mukit olivat olutta, mutta tässä on Oolong Hai:ta. Se sisältää oolong-teetä ja shochu-viinaa, joka on vahvempaa kuin sake, mutta ei sentään vielä kossun luokkaa :) En voi sanoa, että tämä juoma olisi varsinaisesti hyvää, mutta hyvä palan painike.


Jos joku tahtoo Tofuroon, tiedämme nämä kaksi suositeltavaa kohdetta:
Tofuro Roppongissa: Haiyuza Bldg. 1F・B1F, 4-9-8 Roppongi
Tofuro Takadanobabassa: 1-21-29 Takadanobaba

Gochisoosamadeshita!

4 kommenttia:

iceromancer kirjoitti...

oi ja voi
näyttääpä sen verran herkullisille nuo ruuat, että pitääpi syksyn Japanin matkalla käydä kurkistamassa jompikumpi paikoista ^^

Laura kirjoitti...

Tuli nälkä! Herkullisia juttuja. Paitsi se täytyy kyllä sanoa, että noita sieniä en suuhuni laittaisi! (Tai ylipäätään mitään sieniä.)

Otto kirjoitti...

Ilmeisesti siellä Japanissa nuo tofut maistuukin joltakin? Tässä kun on muutaman kerran niistä jotakin valmistettu, niin mielikuvitusta pitää käyttää jotta niihin saa jotakin makua tarttumaan. Mutta se onkin vasta-alkajan ongelma.

Janne voi sitten mussuttaa tofua kesällä, kun se ei syö kalaa!

Yan-san kirjoitti...

Kovasti yksinkertaistaen sanoisin, että tofun (tai monen muun ruoka-aineen) käyttö Japanissa ja Suomessa poikkeaa aika paljon. Kun Suomalaisessa annoksessa esim. lihaa käytetään 250 grammaa, niin Japanissa vain n. 100 grammaa. Ja muita aineksia sitten senkin edestä. Ehkä se tofu ei täällä ole läpeensä marinoitua, mutta ei sen tarvitsekaan, kun kaikki muu maistuu senkin edestä.

Misokeitossa on yleensä pari kuutiota täysin maustamatonta tofua. Kiinalaisissa ravintoloissa yksi suosikkiruokani on maabō dōfu, jossa on myöskin maustamatonta tofua tulisessa kastikkeessa. Tofu on siinä oikeastaan mukavan viilentävä elementti.