keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Kurkistus Tokion kotiimme

Hoomu suiito hoomu! Okusankin on palannut Suomen loskasta Tokion kotiin! Ja kotona on tätä nykyä lämmintä ja ihanaa, ainakin juuri nyt. Aurinko paistaa sisälle, lämpöä on yli 20, t-paidalla tarkenee, villasukat ja villatakki ovat kaukainen muisto, ikkunaa voi pitää auki koko päivän, sillä seetrin siitepöly ei vielä häiritse (toivottavasti ei aiokaan häiritä) eikä koiran haukkukaan. Kaikki ulkoa kuulostavat äänet tuntuvat vain keväisen iloisilta, jopa "sikalinnun" rää'yntä.

Moni on kysellyt, että miten me täällä asumme. No, siten kuten muutkin, heikosti rakennetussa talossa. Avataanpa nyt ovi asuntoomme, niin näette, kuinka luksusta meillä täällä muodin kehdossa onkaan! Ja sisustettu on, niin perusteellisesti...

Tässä ensin lähikatu. Ei kotikatu, jotta stalkkerit eivät pääse peräämme, mutta läheinen katu, jolle olen lenkillä eksynyt samoin kuin lähes kaikille muillekin lähikaduille. Kuten näkyy, kadut ovat hyvin kapeat, mutta jokaisessa kolossa, jossa vain jotain mahtuu kasvamaan, jotain kasvaa. Se seikka tuo mukavaa vehreyttä urbaaniin seutuun. Tai korjaus: kaikkialla muualla kasvaa jotain, paitsi meidän pihallamme. Se onkin varmaan ainoa ankea piha koko pitäjässä. Ehkä keväämmällä voisi sinne jonkun risun hankkia.


Tärkein ensimmäisenä: vessa. Olemme nyt yläkerrassa. Siellä on pinkki vessa. Koin kriisin pari päivää sitten, kun vaaleanpunainen wc-paperi yllättäen loppui ja jouduin tuomaan tilalle alakerrasta vaaleanvihreää vessapaperia. Onneksi tämä oli vain väliaikaista. Nyt on ostettu uutta, kukallista, vaaleanpunaista vessapaperia. Tuo pöntön pehmuke on muuten välttämätön talvella. Ilman ei kestä ei pysty.


Pinkissä vessassa täytyy toki myös olla pinkkiä luettavaa: Pamela Andersonin romaani "Star"! Kyllä, Pamela Anderson on kirjoittanut romaanin. Loistavaa pyttytavaraa! Huomatkaahan myös hyllyllä oleva Hello Kitty -vessapaperirulla! Se on koriste, muisto kämpän ensimmäisestä wc-paperiostoksesta. Seinillä on leffakuvia.


Suihku meillä on vähän ankea, mutta oikein toimiva ja kuuma tarpeen tullen. Kylpyynkin pääsee, mutta vain kerran olemme testanneet sitä optiota. Ja on ylempänäkin suihkunpidike, ei tarvitse kääpiönä kyyristellä.


Yläkerta. Makuuhuone-työhuoneyhdistelmä. Tämä on vähän vanha kuva - nykyään meillä on kiva työtuoli, lattialla oleva pikku-tv, tuplafutonit ja eriväriset lakanat. Normaalisti futonit ovat pystyssä seinää vasten, että tuulettuisivat edes vähän paremmin. Keväällä ja kesällä meillä tulee olemaan Ongelma, koska emme saa minnekään ulos futoneja kuivumaan. Kesän kosteudessa futonit pitäisi tuulettaa vähän väliä.


Nurkkataidetta (ja taiteellinen / taiteen vaatima viinipullo).


Sitten alakertaan. Alakerran vaaleanvihreään vessaan! Meillä on siellä tällainen kätevä ja ekologinen pönttösysteemi. Kun vessan vetää, säiliö alkaa täyttyä valuttaen ensin veden hanan kautta. Siinä voi samalla pestä kädet hukkaamatta ylimääräistä vettä!


Tuo vaaleanvihreä vessapaperi tuoksuu viinirypäleeltä. (Ai mikä wc-paperifetissi?)


Alakerran olohuone-ruokailuhuone-keittiö. Tässä odotellaan kaveripariskuntaa vieraisille (eli on poikkeavan siistiä). Alakerrassa ei käytännössä olekaan muita huonekaluja kuin ruokapöytä tuoleineen. Joku pieni sohva tai nojatuoli voisi mahtua.


Peili sentään on. Se raahattiin selässä kantaen Megurosta saakka.


Keittiö on ihan olematon. Jääkaappi, pari astiakaappia ja liesi. Ei mitään tasoa - molemmissa merkityksissä. Kauheen vaikeaa ja hankalaa. Mutta kokkaaminen on silti mahdollista. Äskenkin syntyi kerma-sieni-spagettivuoka, jonka gratinointivaihe sujui pikkugrillissä! (Uuniahan ei ole peritokiolaisissa keittiöissä.)
Roskat ovat mukava asia! Ainakin, jos ne ovat kivanvärisissä roskiksissa. Tahdon nämä Suomeen mukaan! Näitä saisi naapurin niuho mummo tulla tarkastelemaan ja toteamaan, että turhaan meitä on syyttänyt ja parjannut. Me olemme suomalaisia loistolajittelijoita!


Eteinen on näin kaunis. Ja ah tuota postilaatikkomme visuaalista ilmettä.


Ihanat vihreät, jyrkät, vaaralliset kokolattiamattoportaamme. Palaamme alkupisteeseen.


Eli makuuhuoneen ovelle. Lammas toivottaa tervemenoa unten maille.

3 kommenttia:

eija kirjoitti...

Kiitos mahdollisuudesta kurkistaa tosi söpöön kotiinne. Missäs se vierashuone olikaan :)

Okusan kirjoitti...

Vierashuone on tuossa peilin alla! :)

Laura kirjoitti...

:) Mukavaa oli kurkistaa.