keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Parasiitin elämää

Megurosta löytyy herkullisen mainio ja vieläpä ilmainen paikka vierailtavaksi: Meguro Parasitological Museum eli parasiittimuseo. Mikäpä sen parempi kohde vierailulle maassa, jossa syödään (joskus, mutta ei mitenkään pääsääntöisesti) raakaa kalaa. Kävimme tarkistamassa paikan jo toista kuukautta sitten, mutta vähäiset kuvat ovat lojuneet koneella harmillisen pitkään.

Museo on pieni, ja kiinteä näyttely koostuu kahdesta kerroksesta purkitettuja parasiittinäytteitä. Tarjolla on lisäksi erilaisia tauluja, joissa esitellään parasiittien kiertokulkua luonnossa. Kieltämättä aika häijyltä näyttäviä eläimistä löytyneitä loisia oli tarjolla. Ehkä häijyin yksittäinen esimerkki oli yokohamalaisen miehen suolistosta löytynyt 8,8 metriä pitkä mato. Tämän loisen uskomattoman pituuden pystyi toteamaan saman pituisen valkoisen köyden avulla. Nähtävillä oli toki myös itse mato. Aika karuilta näyttivät myös kuvat ihmisistä, jotka olivat sairastuneet loiseliöiden seurauksena. Samana päivänä ei tehnytkään mieli syödä mitään, jota ei ole huolella käristetty.

Harmi, että näyttelystä suurin osa oli pelkästään japaniksi, koska nyt siitä ei saanut aivan kaikkea informaatiota irti. Paikka vaikuttaa olevan suosittu koululaisten keskuudessa ja lauantai-iltapäivänä siellä näkyikin paljon koulupukuja. Suoranaiseksi turistikohteeksi en museota suosittelisi, mutta onhan tällainen näyttely nähtävä jo pelkän kuriositeettikertoimen takia. Museo löytyy alle 15 minuutin kävelymatkan päästä Meguron Yamanote-asemalta.

Muistakaa siis näin uutena vuotena keittää nakit huolella. Ihan kaiken varalta.

Ei kommentteja: