Jo reipas pari viikkoa sitten kävin Shinjukun Anti-Knock -klubilla keikkameiningeissä. Anti-Knock on yksi Tokion vanhimmista punk-klubeista ja löytyy Shinjukun itäosasta läheltä (oudosti nimettyä) Times Squarea. Paikan varsinainen keikkasali on pitkä, kapea ja matala, mutta takaosaa on sentään korotettu, jolloin salin perältä näkee muutakin kuin katon tai muiden päät/kädet. Ja äänentoisto on riittävä.
Vaikka pääesiintyjänä olikin Japanin kiertueella oleva Raging Speedhorn, niin itselleni suurimpana vetonaulana toimi tokiolainen Church of Misery, jonka näkeminen oli ainakin yksi Japaniin muuttamaan innoittanut tekijä tuhannen muun asian ohella. Poikkeuksellista, mutta ovet aukenivatkin vasta puoli tuntia ilmoitettua myöhemmin ja itselläni ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jonottaa monen muun liputtoman tavoin. Tosin, takanani jonossa oli aiemmilta keikoilta tuttu naama, joten siinä oli hyvää aikaa jutella ja tehdä tuttavuutta.
Illan aloitti post-rockin tyyliin paisutteleva Arrastrandose, joka hetkittäin höysti musiikkiaan huutolaululla. Pääasiassa kappaleet liikkuivat kauniin maalailun ja raskaan täyteläisen jyräyksen välimaastossa. Muihin bändeihin nähden oudon epäsuora esiintyjä, mutta ihan kelpo aloittaja.
Toisena lavan valtasi täyttä vauhtia kaahaava Electric Eel Shock. Rumpali soitti - totta kai - tavaramerkilleen ominaiseen tyyliin alasti ja neljällä kapulalla. Koska nyt oli englantilaisia kylässä, niin soittipa bändi pätkän Number of the Beastia ja groovaavan nopean version Iron Manista ihan kokonaan. Eräässä vaiheessa rumpali puki yllensä Judas Priestin paidan ja nousi rumpupallille soittamaan ilma... sukkaa nisusiaan peittäneellä 1,5 metriä pitkällä valkoisella sukalla. Vaan seuraavan kappaleen alkaessa paita taas nopeasti pois yltä ja kaikki neljä kapulaa käteen. Hyvä show ja railakas meno!
Church of Misery ei pettänyt ja keikka oli helposti illan parhain. Vaikka bändillä oli aikaa esittää vain neljä pitkää kappalettaan, niin tämä riitti vakuuttamaan ensikertalaisen, että bändi täytyy ehdottomasti nähdä uudestaan ja pian. Myös yleisö riehaantui eniten Church of Miseryn esityksestä ja kävipä laulaja daivaamassa yleisön puolellekin. Triviatietona mainittakoon, että sarjamurhaajista inspiraationsa ottava bändi on tehnyt kappaleen myös suomalaisjuuret omaavasta Aileen Wuornoksesta.
Palm jäi minulta katsomatta, koska heidän musiikkinsa vaikutti aika perustylsältä hardcorelta. Niinpä juttelin toisella puolella uusien tuttujen kanssa. Church of Miseryn australialainen kitaristi kiinnostui kovasti päälläni olleen Cathedral-paidan alkuperästä ja juteltiin sitten Skepticismistä, The Puritanista, Lord Vicarista, Fleshpressistä jne. Suosittelin yrittämään mahduttaa Suomea vuoden 2009 Euroopan kiertueelle. Viime keväänä olin itsekin lähteä Tukholmaan katsomaan bändiä, mutta se kiertue peruuntui. Hauskana yksityiskohtana bändin laulaja pyyteli kiertueen peruuntumista anteeksi, että he eivät valitettavasti voineet asialle mitään.
Raging Speedhornin kävin vielä katsomassa, koska ajattelin antaa heille mahdollisuuden livenä. Kahden laulajan käyttäminen on ihan jännä juttu ja soitto kulkee todella tiukasti, mutta musiikki ei vain iske tarpeeksi. Pariminuuttiset kaahaukset eivät koostu timenttisista riffeistä ja varsinkin ison kaljun laulajan kultaketju kaulassa rintaan takominen lavalla ei tee vaikutusta. Väkeä olikin vähemmän kuin Church of Miseryn esiintyessä, mutta pari japanilaista sentään ryntäili pitissä. Toinen kitaristeista, basisti ja yksi laulaja poistuivat lavalta kuitenkin yleisön käsien päällä salin perälle, joten täysin turha show ei ollut kyseessä. Ehkä seuraavan päivän Anti-Knock -keikalla heillä oli aktiivisempaa yleisöä.
Näin joululahjavinkkinä voisin vielä mainita kodittomien lehtipisteet. Kotimatkalla ohitin yhden ja nappasinpa siitä kuvankin. Kaverit keräävät junista ja asemilta ihmisten hylkäämät ns. pornolehdet talteen ja myyvät niitä sitten omissa mobiileissa lehtipisteissään. Ja kuuleman mukaan vieläpä halvalla (100-200 jeniä)! Mikäpä sen vihreämpi joululahja kaikille kavereille kuin käytetyt aviisit kiinnostavilla kirjoituksilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti