maanantai 26. huhtikuuta 2010

Kiitos-kylässä

Näitä aina silloin tällöin eteen putkahtelee. Suomalaisia yllätyksiä! Shimokitazawassa tuli törmättyä taannoin Kiitokseen. Täytyihän Kiitos testata. Kyseessä oli sarjiskahvila, jossa maksettiin ajasta, mitä kahvilassa istuessa kulutti. Muutamalla satasella sai viihtyä paikassa mangaa tai aikakauslehtiä lueskellen ja soft drinksejä vapaasti masiinasta nautiskellen. Juoma- ja ruokalistalta sai tahtoessaan lisähintaan tilata pikkuannoksia, teetä, alkoholeja ja muita juomia.



Suomi-teemaan oli panostettu. Mukit ja lautaset olivat Marimekkoa, muutenkin kuosit näyttivät Marimekolta. Paljon puuta, vaaleaa koivua, puutuoleja. Tavallaan kyseessä oli netti-mangakahvila "suomalaisittain", paikan kuutta tietokonetta ei tosin kukaan nyt käyttänyt.



Ruokalistalla ei näyttänyt olevan mitään Suomeen vivahtavaa. Kiitos-sanan merkitys selitettiin liitutaululla. Paikan pitäjä selitti lisää kummasteleville suomalaisille: kuulemma omistaja oli havainnut japanilaisnaisten kiinnostuksen suomidesigniin ja pohjoismaalaiseen tunnelmaan, joten siksi - siis ihan markkintointisyistä - paikka oli perustettu.



Kiitoksessa oli ihan mukava, rauhallinen tunnelma, mutta koska ei juuri muutenkaan tule mangakahviloissa käytyä, kun ei niitä mangoja tajua, niin tuskin Kiitokseenkaan tulee toistamiseen mentyä. Mutta tässä hyvä nettikahvila suomituristille: taatusti kotoisa tunnelma!

Kiitos!

* Comic & Cafe Kiitos, Shimokitazawa 2-11-3, South Exit

Ei kommentteja: