lauantai 24. huhtikuuta 2010

Karaokea ja kasvisburgereita

Vähäisen taas mässäilyn puolelle kallistunut tämä elämä. Ja laulun. Viime yö tuli pitkästä aikaa vietettyä laulumailla, niin kutsutussa "kämäkaraokessa". Tuo eräs karaokeketju, jonka nimeä en ole vieläkään selvittänyt, koska siinä on vain kanjeja, on hieman kämä ulkomuodoltaan, mutta oikein hyvä viisuvalikoima kyllä löytyy, ja muu meininkihän on ihan itsestä kiinni. Jos iltayhdestätoista aamuviiteen saakka maksaa alle 3000 jeniä (vähän yli 20e) per kultakurkku sillä diilillä, että viinaksia saa kyseiseen kurkkuun kipata kaksin käsin ihan ilmaiseksi halki yön hamaan aamuun, ei voi valittaa. Meidän tyttöporukkamme keskittyi ehkä enemmän laulantaan kuin kippaamiseen, mutta voin vakuuttaa, että ilo oli irti! Tällä erää tekniikkana oli biisiluettelon läpi käyminen aakkosjärjestyksessä. Muutama kipale kustakin kirjaimesta. Ihan loppuun saakka pääsimmekin, kun aamu alkoi valjeta.

Siinä on aina oma, maaginen tunnelmansa, kun puoli kuuden aikaan odottelee Yamanotea, ajelee iltapäiväruuhkan kaltaisessa yöjuhlakansan muodostamassa massassa omalle asemalle ja kävelee kotidoria pitkin ihaillen sinistä taivasta ja auringon nousun kultaamia rakennuksia. Ostaa automaatista Pocari Sweatin ja huomioi kaikenlaista uutta aamuisilla aisteilla. Tänä aamuna kyseisellä kävelyllä esimerkiksi hoksasin erään talon katolla vehreän puutarhan, jota ennen en ollut merkille pistänyt.

--

Aamukansan joukossa on myös yhtä ja toista taapertajaa. Junan ikkunasta näkee keskustojen kaduille, joilla lojuu teinejä pitkin poikin toisten yrittäessä herätellä ystäviään. Junan penkeillä pilkkii porukkaa pää polvissa. Omalla asemalla ulos purkautuvaa väkeä vastassa oli tänään salariiman housut kintuissa avoimesti asemalaiturille lorottaen. Ei jaksanut raukka edes käsillä auttaa toimitusta. Että osataan Japanin maallakin vappuilla jo ennen vappua.

--

Nyt viimein itse asiaan! Eli hampurilaisiin! Taas on vegeburger-visiittejä suoritettu, joten Osa Ties Kuinka Mones: J.S. Burgerin Veggie Burger (900 jeniä), olkaa hyvä:Shinjukussa osoitteessa 4-1-7, Takashimaya Times Squaren lähettyvillä, sijaitseva burgerkahvila on hawaijilaishenkeä havitteleva, ihan viihtyisä paikka, ja kyllä tuota burgeria voi myös suositella. Siinä ei ole varsinaista pihviä, vaan paremminkin kasvismuhennos, jossa taitaa olla kananmunaa mukana aika rutkasti. Tai purilaisen menu-kuvassa näyttäisi siltä, että on pihvi, joten kenties omani oli vain heikosti paistettu... Hyvää se silti oli... Lisäksi välistä löytyy monipuolisuutta: vihreitä soijapapuja, avokadoa, ituja, yrttejä, salaattia, tomaattia ja paistettuja kasviksia.

Veggie Burgerin oheen ei lisätä ranskiksia, vaan paistettua renkonia! Ihan metkaa ketsupin kera!Jos vegemeiningit unohtaa, J.S. Burgerilla on muutenkin mielenkiintoisia erikoisuuksia ja kampanjoita. Tällä hetkellä maistella saa muun muassa amerikkalaista pekoniburgeria, intialaista curry-kanaburgeria, italialaista prosciutto-burgeria ja meksikolaista taco-burgeria.

--

Vegemätöstä puheen ollen, eilinen käynti ketjuizakaya Doma Domassa oli yllätyspositiivinen. Ruokalista oli täydentynyt, ja usea täydennyksistä oli ihan vegetaarista tavaraa! Doma Domasta voi tällä hetkellä saada ainakin: paria salaattia, ison listan pikkelsejä, valkosipulileipätikkusia cheddarin kera, friteerattuja bambutikkuja (nam!), parsa-juustopaistosta folionyytissä, tomaatti-avokado-"kääryleitä", peruna-mochi-palloja ja mochipizzaa (!). Saattoipa listalla lisääkin olla, tofua, perunoita, friteerattua sipulia ja paistettua camembert-juustoa ainakin, mutta me tulimme täyteen edellämainituin valinnoin.

Nyt tuli nälkä.

Syömisiin!

Ei kommentteja: